Stage in beeld - Berg Hortimotive: 'We willen scholieren enthousiast maken voor de techniek'

Redactie 16-11-2019
Foto: First FrameSander van Geest en Marnix Louwers.

Zo'n vierhonderd leerlingen van het Naaldwijkse Lentiz Floracollege lopen deze maanden stage. Wat doen ze daar en hoe ervaren ze dat? In de rubriek Stage in beeld brengen we dat, letterlijk, in beeld. Deze week: Marnix Louwers bij Berg Hortimotive.

Bij Berg Hortimotive staat 'je leven lang leren' hoog in het vaandel. Medewerkers van dit metaalbewerkingsbedrijf kunnen zich laten bijscholen en daarnaast gaan hier regelmatig leerlingen van een BBL-opleiding en stagiairs aan de slag. Zo ook Marnix Louwers.

"De producten worden hier van A tot Z gemaakt. Het is voor onze stagiairs natuurlijk heel leerzaam om dit hele productieproces te kunnen volgen én daaraan mee te werken", vertelt praktijkbegeleider Sander van Geest. "Assembleren, ponsen en monteren, maar ook het werken met elektronica; allemaal technieken waar Marnix kennis mee maakt tijdens zijn stage bij Berg Hortimotive."

Tijdens het productieproces wordt er gebruik gemaakt van veel verschillende machines. Sander: "Wij vinden het belangrijk dat onze stagiairs kunnen ervaren hoe het is om met dit soort machines te werken en hopen de scholieren op deze manier enthousiast te maken voor de techniek." Daarnaast kunnen de stagiairs ook meekijken op het kantoor van Berg Hortimotive. Hier zitten onder meer de tekenaars en de werkvoorbereiders. "Doordat ze kennis kunnen maken met veel verschillende facetten van ons vak hopen we dat de stagiairs voor zichzelf kunnen ontdekken waar hun interesses liggen. Daarnaast is het natuurlijk ook een investering voor onszelf, wij hebben tenslotte ook in de toekomst weer goed opgeleid personeel nodig."