Voorronde Skills Heroes

Redactie 18-11-2019
Foto: MBOWDe drie prijswinnaars van de voorronde.

De prijswinnaars van de voorronde van Skills Heroes 2020 zijn bekend. Studenten van de opleiding Lentiz Bloem & Design hebben tijdens de voorronde van deze vakwedstrijden al hun kennis en creativiteit toegepast in vijf uitdagende opdrachten.

Tweede- en derdejaarsstudenten kregen verschillende opdrachten. De studenten moesten onder meer een frameboeket maken, een pitch houden en een Oasis-hart met bijbehorende verkooprijsprijsberekening maken ter promotie van Oasis Black. De laatste opdracht was de 'mystery box'. Met de materialen uit de box, onder andere een kledinghanger, hebben de studenten een item voor in een kerstetalage gemaakt.

De beoordeling lag in handen van twee externe assessoren. Zij keken niet alleen naar het uiteindelijke resultaat, maar ook het hele proces. Nadat alles scores waren opgeteld, zijn de winnaars van de voorronde bekendgemaakt: Roos Maat won de eerste prijs, Bernadette Grootscholten werd tweede en Lotte van der Meer derde. Roos Maat gaat door naar de kwalificatieronde van Skills Heroes op vrijdag 24 januari 2020 in Velp waar zij tegen andere MBO scholen zal strijden om een felbegeerde plaats in de finale van Skills Heroes begin maart in Leeuwarden.