De Naald is weer 'Theater van het Jaar'

Redactie 03-12-2019
Foto: WTDNDirecteur Nico Baars en marketingmedewerker Kate van Elswijk met de prijs en het juryrapport.

WestlandTheater De Naald mag zich weer 'Theater van het Jaar 2019' in de categorie Kleine Theaters noemen. Directeur Nico Baars en marketingmedewerker Kate van Elswijk namen de prijs, een stoel, maandagmiddag in ontvangst.

De jury is meer dan lovend over het Westlandse theater. "[De Naald] wordt omschreven als een superfijn theater met hele lieve mensen. Alles kan, alles wordt geregeld en ze zijn blij dat je er bent." Ook de programmering kreeg een stevige pluim. "Qua programma zitten ze bovenop het talent van morgen", en "Het theater heeft een duidelijke visie op en inzicht van wat het publiek wil zien." De techniek en de marketing worden ook gecomplimenteerd. "Het is één van de weinige theaters waarbij vrijwel elke artiest zijn eigen pagina heeft in de brochure. [...] Het theater weet zijn omgeving ervan te overtuigen dat naar het theater gaan enorm leuk is!"

Deze prijs wordt jaarlijks door de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten) uitgereikt aan het theater dat het beste scoort op vastgestelde criteria zoals marketing, gastvrijheid, financieel beleid, betrokkenheid bij spelers en techniek. De Naald heeft een stevige staat van dienst wat betreft deze prijs. In 2016 en 2017 werd de titel ook al gewonnen door het Westlandse theater. Alleen in 2018 moest het genoegen nemen met 'slechts' een nominatie.