Derde AVW-cross in het Sterrenbos

Redactie 07-12-2019
Foto: Carry WilminkAanstaande zondag staat de derde AVW-cross op het programma.

Komende zondag staat in het Sterrenbos alweer de derde cross van het AVW-circuit op het programma. De eerste twee werden gelopen onder prima weersomstandigheden inclusief drassige bodem, maar de plassen die de afgelopen jaren soms op het terrein stonden zijn nog achterwege gebleven.

De tweede cross trok 125 liefhebbers voor deze loopdiscipline en het zou mooi zijn als dit zondag minimaal geëvenaard gaat worden. De klassementen op de verschillende afstanden (3 km voor de jeugd en 6 en 9 km voor ouderen) zullen in ieder geval meer gestalte krijgen, waarvan de prijsuitreiking na de laatste cross op 29 december zal zijn.

Start van de cross is om 11.00 uur en vanaf 09.30 uur kan worden ingeschreven in het clubhuis van AVW aan de Albert Schweitzerdreef (1 euro voor kinderen en 4 euro voor de ouderen). Vanaf het clubhuis is het ongeveer een kilometer lopen naar de start in het Sterrenbos ter hoogte van de Schenkeldijk.

Ruitenburg Halve Maassluis

Een ander evenement dat door AVW wordt georganiseerd is de Ruitenburg Halve Maassluis en die begint inmiddels ook snel te naderen. Een maand geleden is de voorinschrijving geopend en voor alle categoriën staan er nu al lopers genoteerd. Grote veranderingen ten opzichte van de voorgaande edities van het jaarlijkse sportieve hoogtepunt bij AVW zijn het parcours en de start- en finishlocatie inclusief kleedgelegenheid.

Andere wijziging is dat er op de wedstrijddag géén na-inschrijving zal zijn. Voorinschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 17 januari waarna er voor iedereen op zondag een startnummer en eventueel een SAW-chip zal klaar liggen. Hou die derde zondag van januari dus vrij voor de nieuwe oude halve marathon in Maassluis.