Nationaal Vuurwerk dit jaar ook in Hoek van Holland

Redactie 14-12-2019
Foto: NVHet vuurwerk in Hoek van Holland doet niet onder voor dat bij op de Erasmusbrug.

Het Nationaal Vuurwerk wordt dit jaar gehouden in Hoek van Holland. Althans, een spin-off ervan. Het sier- en knalfestijn moet een nieuwe manier worden om in de Hoek de jaarwisseling te vieren.

De Hoekse vuurwerkshow is een afgeleide van de show op de Erasmusbrug, maar doet er zeker niet voor onder. Projectontwikkelaar Jacko Roest, die spreekt namens de vereniging van strandondernemers, is enthousiast. "We trakteren de inwoners van Hoek van Holland en de wijde omgeving op een spectaculaire avond. Het vuurwerk zelf wordt natuurlijk verzorgd door de organisatie van het Nationaal Vuurwerk, maar de Hoekse strandpaviljoens zetten de deuren gezellig open. Sommigen zorgen dat je lekker met je gezin een kop chocomel kan drinken terwijl je geniet van de show en anderen houden een complete dineravond of geven een knalfeest met DJ's tot in de kleine uurtjes."

Reclame

De festiviteiten beginnen op 31 december al om 23.00 uur. Roest: "Het start met een lichtshow en muziek. Er wordt een soort jaarmix van 2019 gedraaid. Zo kan iedereen lekker in de stemming komen. Om middernacht is de show, de letterlijke klap op de vuurpijl. Het leuke is dat er waarschijnlijk ook beelden vanuit Hoek van Holland worden getoond bij de uitzending op tv. Dat is natuurlijk mooie reclame voor onze badplaats!"

Roest heeft hoge verwachtingen van de nacht. "Ik hoop dat we zo'n 10.000 mensen weten te trekken, maar misschien komen er wel veel meer. We maken er in ieder geval goed reclame voor en hopen dat we er een mooie avond van kunnen maken. Het vuurwerk krijgen we als dorp 'cadeau' van de stad. Het feest eromheen maken we met z'n allen."

Jaarlijks

Dat het Nationaal Vuurwerk niet alleen op de Erasmusbrug wordt gehouden is dit jaar voor het eerst. De gemeente Rotterdam wil meer georganiseerde shows bieden om het aantal incidenten tijdens de jaarwisseling terug te dringen. Naast Hoek van Holland wordt er dit jaar ook een show gegeven in Nesselande. "Ik verwacht dat er de komende jaren nog meer shows op andere locaties bij komen", vertelt Roest. "De afspraken gelden in principe voor één jaar, maar wij hopen natuurlijk dat we hier een gezellig, jaarlijks terugkerend evenement van kunnen maken. Het zou een mooie aanvulling op de Hoekse agenda zijn."

De vuurwerkshow in Hoek van Holland is gratis te bezoeken. Kijk voor meer informatie en het programma op www.hetnationalevuurwerk.nl.