Santarun met sneeuw en sambaklanken

Redactie 13-12-2019
Foto: Rotary Westland PolanenDe 7-jarige Mila van Schie was zaterdag in Naaldwijk aan het Santarun-flyeren en strikte \u2013 tot haar eigen verbazing \u2013 ook de Kerstman.

De Rotary Santarun wordt komende zaterdag 14 december een feest van sneeuw en samba. Terwijl honderden Westlanders in felrode Santapakken door de straten van Naaldwijk lopen en rennen is er op het Wilhelminaplein een sneeuwkanon en klinken er 'sunny' sambaklanken van de slagwerkgroepen van Phoenix en Pius X.

Ook bij deze derde versie van de kerstmanifestatie is het weer de bedoeling dat honderden - oud en jong - meelopen of rennen voor Het Goede Doel. Lopers 'maken' ongeveer 2,5 km, de runners doen twee keer hetzelfde stratencircuit dat begint en eindigt op het Wilhelminaplein

Kerstlint

Het bijzondere is dat alle deelnemers zich omkleden in een Santapak waardoor de omgeving wordt omgevormd tot een knalrood 'bewegend' kerstlint. Tijdens vorige edities deden hele families mee, soms met drie generaties. Mogelijk loopt dit jaar de Kerstman zelf ook mee, afgelopen zaterdag was hij met zijn eigen tuk tuks al in Naaldwijk aanwezig om zijn rode feestje te promoten.

Het startschot wordt zaterdag, na de warming-up om 2 uur, officieel gegeven door burgemeester Bouke Arends van Westland. Meedoen kost €15 en kinderen (tot en met 12 jaar) betalen €10. Iedereen krijgt dan zijn eigen kleurrijke 'werkpak' en na afloop een herinneringsmedaille die ze onder muzikale begeleiding van een DJ omgehangen krijgen. Ook is er dan warme chocomel en erwtensoep. Alle deelnemers maken verder kans in een loterij.

Goede doelen

Net als vorig jaar zijn er twee goede doelen, namelijk kindertehuizen in het Roemeense Sibiu, waar voornamelijk meervoudig gehandicapten (wees)kinderen wonen. En daarnaast de voedselbank Westland, waardoor ook hun 'bankklanten' een kerstpakket met extra's en lekkers kunnen ontvangen. Rotary SantaRun is een initiatief van de twee Rotaryclubs Westland en Westland Polanen.

Inmiddels heeft een aantal bedrijven zich al aangemeld als sponsor waarbij zij hun personeelsleden vragen om mee te doen. Informatie en aanmelden via westland.rotarysantarun.nl.