Hertenlaan nog even in de wacht

Redactie 12-12-2019
Foto: Archief - Rolf van Koppen Fotografie

De delegatie Honselersdijkers die naar de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond ging, omdat daar werd gesproken over de plannen voor verbouwing van een pand aan de Hertenlaan tot een onderkomen voor dertig arbeidsmigranten, is licht ontgoocheld naar huis gegaan. "We weten onze plek weer,'' klinkt het vanaf de tribune. De inwoners moesten wachten tot de laatste minuten van de vergadering om te merken dat ze niets wijzer naar huis zouden gaan.

Na al in de raadscommissie te hebben gesproken en een bewonersbijeenkomst te hebben georganiseerd, togen de bewoners van de Hertenlaan en omgeving naar de gemeenteraadsvergadering. Clemens Duijnisveld sprak de raad toe namens de bewoners en legde hun zorgen en bezwaren nog een keer uit. Verkeersveiligheid en de leefbaarheid geven de omwonenden de grootste kopzorgen.

De bewoners willen graag in gesprek met de gemeente. Duijnisveld zegt na te hebben ingesproken dat de Honselersdijkers het jammer vinden dat geen wethouder naar hun bewonersbijeenkomst was gegaan. "Terwijl wij iedereen hadden uitgenodigd.''

Wethouder Leen Snijders (ChristenUnie/SGP) zegt dat het plan aan de Hertenlaan aan nieuwe toets wordt onderworpen. De regels rond volkshuisvesting en leefbaarheid publiceert hij deze week. Bij de nieuwe toets kijkt de gemeente ook naar de gevolgen voor de leefbaarheid in de omgeving. Dat antwoordt Snijders op de vraag van Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig.

Binnen acht weken moet er duidelijkheid zijn rond de omzettingsvergunning. De aanvraag is drie weken geleden ingediend. Dus moeten de bewoners hun geduld nog even bewaren.