De Lier het decor van Kom in de Kas 2020

Redactie 13-12-2019
Foto: Miranda Timmer FotografieDe kwekers vertellen dit weekend het verhaal van de Nederlandse Glastuinbouw.

Op zaterdag 4 en zondag 5 april vindt de 43e editie van Kom in de Kas plaats. In de regio Westland vindt dit jaarlijkse evenement komend jaar plaats in De Lier. In het eerste weekend van april openen 11 tuinbouwbedrijven aan de Hoefweg, de Hooflaan, Oudecampsweg en Sint Aechtenland hun deuren voor bezoekers.

De kwekers vertellen dit weekend het verhaal van de Nederlandse Glastuinbouw aan de hand van de producten die zij in hun kassen telen. Zo is te zien hoe o.a. paprika's, courgette, chrysanten en perkgoed op een verantwoorde manier geteeld worden en laten de ondernemers zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om smaakvolle groenten en kleurige bloemen te kweken.

Naast een kijkje in de kas worden tijdens Kom in de Kas diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Ook dit jaar is er weer veel aandacht voor de arbeidsmogelijkheden in de Glastuinbouw op het Carrière Event.

De organisatie van Kom in de Kas Westland is inmiddels gestart met de voorbereidingen om een gevarieerd programma samen te stellen. Kijk voor meer informatie op www.komindekaswestland.nl.