Mike en Irene gaan hun droom verwezenlijken in het Tramhuisje

Redactie 20-12-2019
Foto: NHMike van Rheenen en Irene Huisman zijn samen een echt horecakoppel.

Mike van Rheenen en Irene Huisman zijn samen een echt horecakoppel. Mike is al 20 jaar werkzaam als kok en Irene is sommelier en barista en werkt al 14 jaar in de bediening. De twee - die in maart volgend jaar gaan trouwen - zijn al enige tijd op zoek naar de juiste locatie voor hun eigen bedrijf. En die hebben ze nu gevonden.

Op 7 januari openen Mike en Irene hun eigen lunchroom in het Tramhuisje in Naaldwijk. "Toen we deze locaties gingen bekijken, vielen alle puzzelstukjes op zijn plek", vertelt Irene enthousiast. "Het is een schitterende locatie waar Mike en ik samen een mooie lunchroom kunnen beginnen en datgene doen waar onze passie ligt. We gaan hier heerlijke lunchgerechten serveren waarbij we ons onderscheiden door geen broodjes te serveren, maar mooie gerechten maken op plakken boterhammen." Verder kunnen de gasten bij het Tramhuisje terecht voor een lekkere high tea en high wine.

Mike en Irene willen de lokale ondernemers in de buurt steunen en zullen dan ook veel ingrediƫnten in de directe omgeving afnemen. "Denk aan koffie van een lokale branderij in Maasdijk, groenten uit Wateringen en de wijn komt uit Zuid-Holland en wordt nergens anders in Westland geserveerd."

Borrelplanken

Lunchroom het Tramhuisje is dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 geopend. "Op vrijdag en zaterdag gaan we na de lunch door met een borrel met onze heerlijke borrelplanken en smeersel en sluiten we pas om 20.00 uur. Behalve een uitgebreide wijnkaart hebben we ook onze eigen gin en staan er whiskey's op de kaart. Heerlijk bij onze borrelplanken!"

Op 2 januari zal de nieuwe lunchroom helemaal ingericht worden en 3 en 4 januari zullen de try-out dagen zijn. "We gebruiken deze dagen om onze draai te vinden en te kijken wat wel en wat niet werkt. Voor de gasten hebben we tijdens de try-out dagen gratis gebak, de Westlandse Verleiding van Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk, bij het eerste kopje koffie of thee." Tot slot zal het Tramhuisje buiten openingstijden af te huren zijn voor onder meer private dinning, borrels, vergaderingen en feestjes. Je vindt het Tramhuisje aan de Verspycklaan 1 in Naaldwijk.