SolarNRG laat personeel gratis shoppen in Naaldwijk

Redactie 18-12-2019
Foto: Solar NRGSander Noordermeer (l.) en Rein Wiendels met enkele van de speciale biljetten.

Wie vrijdagmiddag zo'n 65 man door het centrum van Naaldwijk ziet hollen met speciale bankbiljetten moet niet al te vreemd opkijken. Het zijn de medewerkers van SolarNRG uit Poeldijk die hun kerstbonus komen stukslaan.

Het idee is simpel; je zet al je personeel in de Kwibus naar Naaldwijk, geeft ze allemaal 200 euro 'zelfgemaakt geld' mee dat ze kunnen uitgeven bij de Naaldwijkse middenstand en laat ze vervolgens los in het centrum. Twee uur later kunnen de werknemers van SolarNRG, compleet met hun aankopen, weer met de bus terug naar Poeldijk. Het 'nepgeld' dat de winkeliers in ontvangst nemen kunnen ze via BIZ Naaldwijk Winkerijk laten wisselen in echte euro's. En het leukste van alles? De medewerkers van SolarNRG weten nog nergens van, totdat ze dit artikel lezen. "Ja, het is weer eens wat anders dan een standaard kerstpakket", vertelt algemeen directeur Sander Noordermeer lachend.

Actie

Een telefoontje naar Rein Wiendels, voorzitter van BIZ Naaldwijk Winkerijk was genoeg om het plan in gang te zetten. "De medewerking van de Naaldwijkse middenstand is geweldig", gaat Sander verder. "Rein reageerde heel enthousiast en heeft vrijwel alle winkeliers mee gekregen. Hij heeft alles achter de schermen met de winkeliers geregeld, dus dat was super voor ons." Rein: "Voor Naaldwijk is dit natuurlijk een geweldige actie. Het geeft reuring en gezelligheid in het centrum en het is voor winkeliers een mooie manier om nieuwe klanten over de vloer te krijgen. Ik hoor zelfs al dat er middenstanders zijn die speciale 'SolarNRG'-kortingsacties gaan houden!"

De actie is wel aan een aantal regels gebonden. Zo zijn supermarkten en horeca uitgesloten en kunnen de winkeliers geen wisselgeld geven. Daarentegen kan men natuurlijk wel een bedrag aanzuiveren met normale euro's. De bonnen zijn overigens geldig tot en met de 31e, dus de mensen van SolarNRG hoeven niet alles in twee uur te spenderen.

Groei

SolarNRG organiseert wel vaker opvallende activiteiten voor het personeel. "Wij houden er wel van om iets bijzonders te doen voor onze mensen", gaat Sander verder. "We hebben een keer onze complete parkeerruimte volgestort met zand voor een jeu de boules-toernooi en gaan we twee keer per jaar met een schuit varen." Naast een hoop gezelligheid, leveren de acties ook nieuw personeel op. "SolarNRG bestaat al zeventien jaar, maar vooral de laatste jaren hebben we een enorme groei doorgemaakt. In plaats van een wervingsbureau in te schakelen, laten we onze werknemers zelf 'werven'. Deze vrijdag moet zo gaaf worden dat ze de komende weken tegen iedereen zeggen 'Ik heb nou toch zoiets diks meegemaakt bij SolarNRG! Moet je horen...' en dat anderen dan denken 'Hé, daar zou ik ook wel willen werken!' Zo zijn we aan veel van onze beste krachten gekomen."

Ook Rein heeft hoge verwachtingen van de middag. "We hopen dat het echt een succes wordt. Wie weet raken andere bedrijven wel geïnspireerd en kunnen we dit vaker doen. Wij heten SolarNRG in ieder geval van harte welkom in het gezellige Naaldwijk!"