Westlandse Nieuwjaarsduik in Monster drukbezocht

Redactie 02-01-2020
Foto: MFH.DesignKlokslag 14.00 uur renden rond de 950 duikers de frisse Noordzee in.

Woensdag 1 januari organiseerde de Monsterse Reddingsbrigade de 53e Westlandse Nieuwjaarsduik. Klokslag 14.00 uur renden rond de 950 duikers de frisse Noordzee in. Ondanks de grijze lucht en een temperatuur van 5 graden trok de duik weer veel mensen naar het Monsterse strand.

Zoals ieder jaar werd er ook in 2020 gedoken voor een lokaal goed doel. "Een traditie die we er graag inhouden", aldus Roel Batelaan, voorzitter van de Monsterse Reddingsbrigade. "Het jaar niet alleen verfrissend, maar ook met een goed gevoel beginnen." In het kader van 'Duik voor een ander!' werd er dit jaar gedoken voor stichting Kleine Ingrepen, Mooie Gevolgen. Deze stichting zet zich in voor Westlanders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met collecte haalden vrijwilligers van de stichting het bedrag van 560 euro op. Een bedrag waar voorzitter Peter Tangel ontzettend blij mee is. "Hier kunnen we 2 tot 3 Westlandse gezinnen mee helpen."

Na de duik stond er een beker warme chocolademelk voor de deelnemers klaar. Ondanks het frisse weer bleven deelnemers ook na de duik nog lang aanwezig om nieuwjaarswensen uit te wisselen. "De sfeer was gedurende de gehele middag goed, ik ben trots op de vrijwilligers van onze brigade die deze duik ieder jaar weer mogelijk maken."

De organisatie van de Westlandse Nieuwjaarsduik bedankt alle vrijwilligers en sponsoren: Autobedrijf Beukers, GerritSnijders.nl, Van Nieorp, Groot Westland, MFH.Design en Verkeer Service Zuid Holland. Foto's zijn te zien op de facebookpagina 'Westlandse Nieuwjaarsduik' of westlandsenieuwjaarsduik.nl.