Gemeente reikt Uitblinkers 2019 uit

Redactie 06-01-2020
Foto: westlandsmediagroepDe winnende Uitblinkers vieren feest.

Tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Westland in de Oude Kerk in Naaldwijk zijn donderdagavond 2 januari de Uitblinkers uitgereikt. De winnaars zijn Benjamin van Slingerland uit Monster, Thimo Pakkert uit Wateringen en de Jongerenwerkgroep Albanië.

Benjamin van Slingerland uit Monster won in de categorie mantelzorg. Hij is een jonge mantelzorger die dagelijks veel aandacht besteedt aan mantelzorg voor zijn zieke vader, schrijft de gemeente. Hij helpt thuis met dat wat mogelijk is. Verder volgt hij een traineeship bij Vitis Welzijn. Benjamin is onder andere actief in de ouderenzorg bij ontmoetingsplek De Vereeniging in De Lier. Hij doet vrijwilligerswerk dat altijd in het teken staat van zorg voor een ander.

Thimo Pakkert uit Wateringen won in de categorie sport. Hij is al een aantal jaren een trouwe scheidsrechter bij VELO-voetbal in Wateringen. Veel jongeren zijn maar heel kort scheidsrechter, omdat ze gaan werken of geen tijd meer hebben beargumenteerd de gemeente de prijs. Thimo blijft trouw aan de vereniging en neemt zijn taak heel serieus. Ook is hij een enthousiaste voetballer. Hij heeft een hele trouwe achterban en is scheidsrechter op zaterdag en woensdagavond.

In de categorie maatschappelijk won Jongerenwerkgroep Albanië. Deze groep van twintig jongeren tussen de 15 en 20 jaar uit Westland heeft zich afgelopen jaar belangeloos ingezet voor vele inwoners van het Westland. Naast hun school en bijbaantjes hebben de jongeren een jaar lang sponsoracties verzonnen en gehouden om geld in te zamelen voor het project in Albanië. In juli 2019 reisden de jongeren en begeleiders voor een week af naar Albanië.

Dit jaar hebben de genomineerden voor het eerst, op hun eigen wijze, zoveel mogelijk publieksstemmen geworven. In totaal werden ruim 2500 stemmen uitgebracht. Naast de uitreiking van de Uitblinker hield burgemeester Bouke Arends zijn jaarlijkse nieuwjaarstoespraak. Daarnaast waren er optredens van het 100-jarig jubilerende mannenkoor Eendracht Maakt Macht uit 's-Gravenzande, een optreden door DJ Bombastic en Younes. Zangeres Babette Zwinkels zong Happy New Year en startte daarmee de receptie. De nieuwjaarsontmoeting werd bezocht door ruim 500 bezoekers.