Huldigingen bij FC 's-Gravenzande

Redactie 06-01-2020
Foto: FCGV.l.n.r: Erwin en Vincent van der Lans, partner Mary-Ann, Leo van der Lans en KNVB vertegenwoordiger Walther Hunsche.

Afgelopen zaterdag was bij FC 's-Gravenzande de traditionele nieuwjaarsreceptie.

Na de speech van de voorzitter Leo van der Lans werd Vincent van Dijk in het zonnetje gezet. Op de afgelopen jaarvergadering in november nam hij na 17 jaar afscheid als secretaris. Eerst bij de 's-Gravenzandse SV en na de fusie bij FC 's-Gravenzande. Onder applaus van de aanwezigen werd de bijbehorende plaquette uitgereikt en was er voor zijn vrouw Ada een fraaie bos bloemen. Overigens blijft Vincent nog actief binnen de vereniging, onder andere als voorzitter van de PR & Marketingcommissie.

Meestal heb je als voorzitter de regie in handen en weet je wat er gaat komen. Maar dat liep toch even anders toen namens de KNVB Walther Hunsche het woord voerde en Leo van der Lans naar voren riep. Hij had zich verdiept in de geschiedenis van de voorzitter en was tot de conclusie gekomen dat hij bij sv Verburch in Poeldijk zijn loopbaan in de voetballerij begonnen was. Na zijn verhuizing maakte hij en zijn zoons de overstap naar het 's-Gravenzandse voetbal en al snel werd Leo leider en werd hij gevraagd om lid te worden van de sponsorcommissie. Zo rolde hij als ondernemer van het een in het ander. In 1996 trad Leo toe tot het bestuur en nam in 2002 de voorzittershamer over van Aart Boerma bij de 's-Gravenzandse SV. Na eerdere mislukte pogingen lukte het in 2010, na een gedegen voorbereidingsperiode waarbij velen betrokken waren, wel om de fusie tussen de 's-Gravenzandse VV en 's-Gravenzandse SV tot een goed einde te brengen. Inmiddels is Leo alweer bijna 10 jaar voorzitter van FC 's-Gravenzande. Dat was ook de KNVB niet ontgaan, en zodoende mocht Walther Hunsche hem de KNVB waarderingsspeld in goud uitreiken voor zijn vele verdienste in de voetballerij en kreeg partner Mary-Ann een fraaie bos bloemen.