(Advertorial) Power Bi zeer geschikt om efficiency te verhogen in tuinbouwsector

Redactie 15-01-2020
Foto: Thierry SchutRomy en Frank Barendse van Power Bi bij Tuinbouwbedrijf Zuidgeest Growers.

Tuinbouwbedrijf Zuidgeest Growers teelt snackpaprika's en puntpaprika's in Honselersdijk. Het bedrijf verzamelt al jaren data, maar deed daar relatief weinig mee. Dit jaar veranderde dat. Financieel directeur Frank Barendse en managementassistente Romy Barendse volgden samen een cursus bij Power BI Knowledge en werken inmiddels met de software.

Frank: "Tijd en geld besparen, daar moet Power BI voor zorgen. De behoefte aan goede managementinformatie is er al jaren. Door data aan elkaar te koppelen kunnen wij trends signaleren en hebben we inzicht in waar kosten vandaan komen en hoe de omzet tot stand komt. De doorlooptijd van een managementrapportage is een à twee maanden. Als er dan iets is voorgevallen is het al vaak al te laat om bij te sturen."

Nu gaat het anders. Iedere maandagochtend kunnen de twee het dashboard van Power BI bekijken en zien hoe het de afgelopen week is gegaan. Als de arbeidskosten ineens gestegen zijn, kan direct uitgezocht worden wat er aan de hand is. Dankzij Power BI wordt informatie met een druk op de knop gekoppeld en inzichtelijk gemaakt door grafieken en diagrammen.

Frank en Romy volgden een training bij Waldemar de Haas van Power Bi Knowledge. In een kleine groep leerden ze aan de hand van een case hoe je data eenvoudig inzichtelijk kan maken. "Het was een goede training. Waldemar nam ons echt mee naar de basis. Door de kleinschaligheid van de groep hadden we alle ruimte om de voor ons relevante vragen te stellen", vertelt Romy.

Het is bij Zuidgeest al duidelijk dat het gebruik van Power BI inderdaad tijd en geld bespaart. Met Power BI hebben we de meest actuele cijfers paraat", aldus de financieel directeur. "Verder moesten we vroeger zelf analyses maken van data en dat was tijdrovend. Dat hoeft nu niet meer."

Maak ook kennis met de mogelijkheden van Power Bi voor de agrarische sector op de gratis bijeenkomst van Power Bi Knowledge op 18 februari. https://www.leerpowerbi.nl/kennismaken.