Genomineerde heren en G-sporters bekend

Redactie 14-01-2020
Foto: Archief - Wouter StruyfKaspar Hamminga in actie.

De gemeente heeft vorige week nieuwe genomineerden bekend gemaakt voor de Westlandse sportprijzen 2019. Dit keer gaat het om de categorieën G-sport en sportmannen. Eerder werden de dames en de talenten bekendgemaakt.

Bij de heren gaat de strijd tussen Kaspar Hamminga, Sebastiaan Tempelaars, en Coen van Winden. De 26-jarige Kaspar uit 's-Gravenzande heeft zijn nominatie te denken aan zijn winst op het Nederlands kampioen. Kaspar is overigens 'titelverdediger'; vorig jaar werd hij uitgeroepen tot Sportman van het Jaar 2018. De Lierse Sebastiaan, 29 jaar oud, is Nederlands kampioen bankdrukken en powerliften. Coen tot slot, 21 jaar en ook uit De Lier, haalde zilver op het Nederlands kampioenschap judo, gewichtsklasse tot 81 kg. Coen werd ook al eerder uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.

In de categorieën G-sport zijn wielrenster Céline de Vreede en de rolstoelhandballers van Quintus 2 genomineerd. Cèline, 17 en ook uit De Lier is nederlands kampioen wegwielrennen junior vrouwen 2019 bij de ID-renners (Intellectual Disability). Quintus 2 haalde zilver bij het Nederlands Kampioenschap rolstoelhandbal.

De uitreiking van de Westlandse sportprijzen is op 30 januari in WestlandTheater De Naald aan de Stokdijkkade 3 in Naaldwijk vanaf 20.00 uur. Toegangskaarten aanvragen kan via www.gemeentewestland.nl/aanmelden-sportgala (maximaal 2 kaarten per persoon).