Wegversmalling in Monster snel terug

Redactie 05-02-2020
Foto: Archief - Thierry Schut

Binnen twee weken wordt de wegversmalling in de Burgemeester Kampschöerstraat in Monster weer teruggeplaatst. Afslaand verkeer vanaf de Emmastraat blijft toegestaan. De gemeente wil de situatie in de straat opnieuw bekijken als de nieuwe rotonde op de Zwartendijk er ligt en de reconstructie en rioolvernieuwing in de Burgemeester Kampschöerstraat achter de rug is.

Bewoners vinden de straat te druk. Daarbij vinden ze ook dat het verkeer er te snel rijdt. De snelheidslimiet in de Burgemeester Kampschöerstraat is 30 kilometer, maar die wordt volgens omwonenden te vaak overschreden. Daarom willen zij dat afslaand verkeer vanaf de Emmastraat wordt verboden. Het liefst zien zij het verkeer in het geheel uit de Burgemeester Kampschöerstraat verdwijnen.

Dat gaat niet gebeuren. Wethouder Leen Snijders (ChristenUnie/SGP) voert in de commissie van dinsdag aan dat hulpdiensten hebben gezegd dat de route onmisbaar is. Alleen hulpdiensten toestaan, wil de gemeente niet.

Snijders diept een plan van 40 jaar geleden op waarin een rondweg om Monster door de duinen was voorgesteld. Dat plan haalde het toen niet en zal niet opnieuw tevoorschijn worden gehaald. De wethouder wijst erop dat het centrum van Monster bereikbaar moet blijven voor verkeer. De Burgemeester Kampschöerstraat is daarvoor een belangrijke weg.

Desalniettemin zegt Snijders na de werkzaamheden aan de weg en de rotonde toch over de verkeerssituatie in de straat te willen praten.