Animo voor De Westlandse Ride 2020 is groot

Redactie 15-02-2020
Foto: Rolf van Koppen FotografieTeams blijven 24 uur lang door de regio fietsen voor het goede doel.

Maar liefst 65 teams hebben zich al aangemeld voor het grootste fietsevenement van het Westland: De Westlandse Ride. Op 6 en 7 juni 2020 gaan de teams de uitdaging aan om 24 uur te fietsen voor het goede doel. "Dat betekent dat er plek is voor slechts 15 teams om mee te doen", geeft voorzitter Paul Franke aan. "Snel aanmelden dus!"

Op 9 maart wordt een kick-off gehouden voor deelnemers en belangstellenden.

Dit jaar staat de vierde editie van De Westlandse Ride op het programma en het belooft weer groter te worden met ruimte voor meer deelnemers. In 2018 stonden er 68 teams aan de start en het enthousiasme was enorm. Daarom is voor de komende editie het startschema aangescherpt, zodat er 80 teams kunnen deelnemen. "En ook nu merken we al ontzettend veel belangstelling, want de plekken zijn al bijna vergeven!", aldus Franke. Aanmelden voor de 24-uurs rit kan via www.dewestlandseride.nl/inschrijven.

Spelregels

Wie er vorige keer bij was, kent de ingrediënten van De Westlandse Ride: een estafette voor wielrenners, die 24 uur lang duurt. De start en finish zijn op de sfeervolle Olsthoorn Ranch in Naaldwijk, waar de renners in hun rustpauzes goed worden verzorgd. Er is eten en drinken, maar ook zijn er slaapplaatsen en douches. Natuurlijk is er (overdag) ook muziek en een hoop gezelligheid.

Een team bestaat uit vier tot acht renners en samen met de andere teams rijden zij een route van 30 km door de omgeving. Ieder team rijdt 6 keer, dus ook 's nachts. Onderweg worden de renners begeleid door motorrijders, maar iedereen moet zich wel aan de verkeersregels houden. Franke: "Het is tenslotte geen wedstrijd: we doen dit voor het goede doel."

Gezonde voeding

De Westlandse Ride wordt namelijk gehouden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. De organisatie werkt hiervoor samen met het Daniël den Hoed Fonds en kiest elk jaar een specifiek onderzoek waar het geld naar toe gaat. Dit jaar is er gekozen voor onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker. Het wordt uitgevoerd bij mannen met laag-risico prostaatkanker, maar de uitkomsten worden ook gebruikt voor het verbeteren van voedingspatronen en voor andere kankersoorten. Paul Franke: "Het is bij uitstek een onderzoek dat past in ons Westland, waar gezonde voeding geteeld wordt!"

Het thema gezonde voeding sluit goed aan bij hoofdsponsor Nature's Pride. De importeur van unieke groente en fruit verbindt zich voor het tweede jaar aan De Westlandse Ride. Medewerkers van het bedrijf fietsen mee en ongetwijfeld zullen de gezonde producten ook te proeven zijn.

Motorrijders en verkeersregelaars

Het is duidelijk dat de organisatie weer alles op alles zet om er een fantastisch evenement van te maken. Naast de 24-uurs rit zijn er ook toertochten en – nieuw dit jaar – een wandeltocht. "Dit is allemaal mogelijk dankzij onze vrijwilligers. Want zonder hen kunnen we niets", stelt Franke. Hij benadrukt dat er heel veel vrijwilligers nodig zijn om De Westlandse Ride mogelijk te maken. "Ik wil daarom iedereen oproepen zich aan te melden als vrijwilliger. Met name zijn we hard op zoek naar motorrijders en verkeersregelaars, die zorgen voor een veilig verloop. Ook hebben we hulp nodig bij het opbouwen, afbouwen, achter de bar en andere hand- en spandiensten op en rond de Ranch." Aanmelden als vrijwilliger kan via www.dewestlandseride.nl/vrijwilligers.

Kick off

Wil je meefietsen of helpen als vrijwilliger? Houd dan maandagavond 9 maart alvast vrij voor de officiële kick off van De Westlandse Ride 2020. Renners, vrijwilligers, sponsors en supporters krijgen die avond te horen wat er voor komende editie op het programma staat. Voor meer informatie en aanmelden kun je ook terecht op www.dewestlandseride.nl.