Omloop van de Glazenstad geschrapt

Redactie 11-02-2020
Foto: Archief

De Omloop van de Glazenstad gaat dit jaar niet door. Dat maakte de organisatie van het wielerevenement maandagavond bekend. "De reden hiervan is dat wij onvoldoende Politiebegeleiding kunnen krijgen", schrijft het bestuur. "Zoals bekend moest er qua politie-begeleiding in 2020 fors bezuinigd worden op de van stad-tot-stad-wedstrijden. In het overleg van de KNWU en de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie zijn een groot aantal wedstrijden zodanig ingedeeld dat het onmogelijk wordt om de rennerskaravaan voldoende te beveiligen. De KNWU biedt momenteel ook geen opties om door middel van andere maatregelen de veiligheid te waarborgen."

De 2020-editie van de koers, waarvan de finish ligt op de Vogelaer in Honselersdijk, zou op zondag 10 mei gehouden worden. De afgelasting heeft ook tot gevolg dat de afwachtingswedstrijd voor Nieuwelingen en Junioren-dames is geschrapt, net als het Open Westlands Kampioenschap voor basisleden.

De organisatie hoopt volgend jaar weer een omloop te kunnen organiseren. "Wij kunnen alleen maar hopen dat de KNWU via haar kanalen naar de Nationale Politie, NOC/NSF en de Politiek tot betere afspraken kan komen", aldus de organisatie.