Hijs Hokij-er Robert Ling organiseert ijshockey benefiet voor 'Droom Je Thuis'

Redactie 22-02-2020
Foto: MRRobert en Esther Ling.

Wat begon als een klein initiatief om, samen met andere ouders en hun kinderen met een beperking, een wedstrijd van Hijs Hokij te bezoeken, groeide uit tot een grootse benefiet voor de stichting 'Droom Je Thuis'.

door Mirjam Ruijters

De organisatoren, Hijs Hokij-sterspeler Robert Ling en zijn vrouw Esther, zijn zelf ouders van een dochter met een beperking. Een combi met De Uithof/Hijs Hokij lag dus voor de hand.

Robert Ling: "Het is wel spannend hoor! Ik heb slapeloze nachten. Als ijshockeyer is De Uithof al 44 jaar mijn tweede huis en het is dus extra leuk om hier dit evenement te kunnen organiseren. Toen ik mijn idee opperde en het in korte tijd groots uitgroeide, kreeg ik snel hulp van vrienden, sponsoren en De Uithof. Ik ben de bedenker, maar Esther is de organisator achter deze klus."

Eenzaamheid

Robert: "Mensen realiseren zich niet wat een impact het heeft als blijkt dat jouw kind beperkt is. Dag en nacht heeft het zorg nodig en je wil het allerbeste. Dan is het triest om te zien dat het soms eenzaam is als leeftijdgenootjes hun weg gaan en zij alleen achterblijft."

'Droom je Thuis' is een initiatief van een aantal ouders die in Naaldwijk een kleinschalig woonhuis willen bouwen voor hun eigen kind met een beperking. Met een toegewijd team biedt deze vorm van wonen in een nagebootste gezinssituatie dag en nacht zorg, aandacht en gezelschap. Iedere bewoner

heeft zijn eigen kamer met privacy, maar daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes voor dagelijkse activiteiten en ontmoetingen.

Esther: "Naast verkregen subsidies en investeringen is er voor broodnodige gemeenschappelijke extra's nog veel geld nodig! Hierbij je moet denken aan een rolstoelvriendelijke keuken, een snoezelruimte of gezellige aankleding van de gemeenschappelijke ruimtes."

Dennis Weening draait het Rad

Met een bikkelharde selectie, een grote achterban en geweldige sfeer is een wedstrijd van Hijs Hokij op zich al een bezoek waard. En zeker op 28 februari, wanneer de ontmoeting tegen de Zoetermeer Panters in het teken zal staan van deze benefietactie.

Esther Ling: "De bezoeker koopt aan de kassa of online een kaartje (8 euro) voor de wedstrijd die om 20.30 uur begint. Vanaf 19.00 uur zijn de deuren open en kan worden deelgenomen aan activiteiten als een Golden Glove boksbalcompetitie en zijn lootjes (5 euro) te koop voor het Rad van Fortuin. In de pauzes wordt het Rad gedraaid door niemand minder dan Dennis Weening! En de prijzen zijn niet mis. Van rondjes karten, lasergamen, een personal trainer of een chef-kok aan huis tot een hometrainer of een ski- of snowboardabonnement in De Uithof."

Esther: "En na afloop is er nog een feestje met een miniveiling van toffe groepsactiviteiten als een ijshockey clinic voor 16 personen, 2 heats karten voor 8 personen, een lasergamefeestje en als absolute klap op de vuurpijl: een door de topspelers gesigneerd HIJS-teamshirt."

Esther besluit: "Ik heb maar één zorg: ik hoop zó dat de mensen cash geld meenemen, want er is géén pinmogelijkheid in de Uithof!"