Westlandse dorpen vieren Carnaval

Redactie 19-02-2020
Foto: Rolf van Koppen Fotografie - Mabel B\u00f6hms

In drie Westlandse dorpen wordt deze weken Carnaval gevierd. Poeldijk verandert in Leutjesdijk, Wateringen heet Bieringen en wie naar De Lier wil, moet de borden Bukkersgat volgen. Wat hebben de verengingen allemaal in petto?

Wateringen verandert in Bieringen en viert feest van vrijdag 21 februari tot dinsdag 25 januari. Op het programma staan natuurlijk de optocht en de sleuteloverdracht, maar ook carnaval voor de jeugd (9 tot 13), de jongeren (13+) en de volwassenen (21+). Die laatste groep kan op zaterdag de 22e aan de bak tijdens 'Holland viert Feest!' met Ruysdael, Dries Roelvink en Feest DJ Aad en DJ Emiel. Ook op het programma staan een speciaal seniorencarnaval, een spelletjesmiddag voor de jeugd, een kindermiddag en de uitreiking van de Orde van de Glazen Stad. Zie www.dejoligedruif.nl voor meer informatie en een volledig programma.

De Lier is sinds afgelopen vrijdag al veranderd in 't Bukkersgat. Prins Christiannemer mag elf dagen lang de scepter zwaaien zwaaien in het dorp. Afgelopen zaterdag was het Tienercarnaval,. zie foto, en deze week gaat het feest op vrijdag verder. Dan gaat 'Ut dak eraf' (18+) met de band Proost, De Knotwilgen en DJ Rob. De optocht, onder de noemer 'We bouwe n feessie' wordt op 22 februari gehouden. De jeugd (15+) kan op 22 februari Hakken en Zagen met Kornuiten & CO, DJ Robbie en De Herriemenie. De 25e is Bella Italia in De Rank. Zie www.theebukkers.nl voor meer informatie en een volledig programma.

In Leutjesdijk, doorgaans bekend als Poeldijk, wordt de traditionele Blauwkontersbingo, het Boerenbal en natuurlijk een feestelijke carnavalsoptocht gehouden. Die begint zaterdag 22 februari om 12.30 uur bij De Veiling. Aan het einde van de stoet is het kindercarnaval in De Veiling. Op 22 februari vindt in Partycentrum Vrienden vanaf 20.00 uur Uit De Oude Doos & Crazy Carnaval plaats. Dinsdag de 25e heet in Poeldijk 'Blauwe Dinsdag'. Showband Glaz speelt vanaf 19.00 uur in Partycentrum Vrienden. Toegang is gratis. Zie www.deblauwkonter.nl voor meer informatie en een volledig programma.