Inschrijving A Local Swim Westland heeft droomstart

Redactie 05-03-2020
Foto: Archief - Koos OphorstTwee dagen na opening schreven al bijna 80 teams zich in.

Dat het Westland warm loopt voor het open water zwemevenement A Local Swim Westland op 15 augustus 2020 is duidelijk. Op dinsdag 3 maart ging de inschrijving officieel open en na precies twee dagen stond de teller al op 500 deelnemers.

De organisatie spreekt van een droomstart. Direct al schreven veel deelnemers, ook van voorgaande edities, zich in. Een teken dat men het evenement een belevenis vindt. A Local Swim Westland wordt breed gedragen, uit alle geledingen schrijven mensen zich in. Van teams om de patiënt heen tot hok Superdik, van brandweer De Lier tot kerkleden die meezwemmen onder het motto 'Kerk ook in water sterk'. Onder de teams zijn ook veel Westlandse bedrijven waarvan de collega's met elkaar de uitdaging aangaan. Maar ook vriendengroepen, families, buren en een zwemvereniging komen in actie voor de zenuw-spierziekte ALS.

A Local Swim Westland zamelt geld in zodat onderzoek gecontinueerd kan worden in de zoektocht naar de oplossing van deze ernstige ziekte en er hulpmiddelen beschikbaar kunnen worden gesteld die niet voor vergoeding in aanmerking komen.

Bijzonder zijn ook de inschrijvingen van veel teams die zich voorgaande jaren ook sterk hebben ingezet. Nu al staan er 79 teams ingeschreven. Met elkaar gaan de teamleden schouder aan schouder op naar 15 augustus. Alle team- en individuele inschrijvingen zijn te bekijken op de actiewebsite van A Local Swim Westland. De organisatie is erg blij dat zoveel mensen zich nu al zo enthousiast aanmelden voor de vierde editie in augustus. Wie ook mee wil doen aan het zwemevenement kan voor meer informatie en inschrijven naar www.alocalswimwestland.nl.