Bedrijventerrein abc Westland kan groeien

Redactie 12-03-2020
Foto: []

Bedrijventerrein abc Westland in Poeldijk kan met 17 hectare groeien richting de sportvelden van Verburch. Het college heeft onlangs besloten medewerking te verlenen aan de uitbreidingsplannen van abc Westland. Die zorgt zelf voor het onderzoek en de aanleg van het extra terrein.

De handel trok ruim 5 jaar geleden aan de bel over het tekort aan bedrijventerrein in Westland. De behoefte aan extra ruimte werd sindsdien alleen maar groter. Nu het college groen licht heeft gegeven voor uitbreiding, kan abc het plan verder ontwikkelen en laten uitvoeren.

De verwachting is dat het extra terrein in 2023 klaar is. De betrokken wethouders Pieter Varekamp (VVD, Verkeer) en Cobie Gardien (LPF Westland, Ruimtelijke ontwikkeling) hebben gezegd dat zij de ontwikkeling willen versnellen, omdat de nood hoog is. "De bedrijventerreinen in Westland zijn uitverkocht," zegt Gardien.

Varekamp wijst erop dat de uitbreiding van het bedrijventerrein ook extra werkgelegenheid met zich meebrengt. Dat wil de gemeente eveneens steunen.

Volgens Varekamp is de uitbreiding van 17 hectare bruto en 12 hectare effectief dé uitbreiding van het moment. Mochten er plannen voor andere bedrijventerreinen komen, dan wil hij die niet uitsluiten.