Westland start loket voor zzp'ers en kleine ondernemers

Redactie 23-03-2020
Foto: PRHoe willen de partijen hun verkiezingsbeloftes betalen?

Maandag 23 maart is de gemeente Westland gestart met een 'Bbz-loket' voor zzp'ers en kleine ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. Zij kunnen zo sneller geholpen worden met het aanvragen van 'levensonderhoud voor zelfstandigen' en de aangepaste lening voor zzp'ers. Het Bbz-loket is met een doorkiesoptie te bereiken via telefoonnummer 14 0174.

De gemeente Westland heeft een toestroom gezien in aanvragen. Waar normaal ongeveer 40 zzp'ers en kleine ondernemers per jaar een Bbz-uitkering aanvragen, kwamen vorige week alleen al 140 aanvragen binnen.

Dit loket is niet fysiek, maar telefonisch en via de website bereikbaar. Het Bbz-loket wil volgens versoepelde regels uitkeringen en voorschotten verstrekken aan zzp'ers en kleine ondernemers die in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis.

De rijksoverheid heeft de maatregelen voor zzp'ers en kleine ondernemers aangekondigd in het pakket aan maatregelen dat de getroffen bedrijven en ondernemers in deze crisis moet ondersteunen.