Rem Koolhaas pleit voor verbinden tuinbouwsector met consument

Redactie 08-05-2020
Foto: Pieternel van Velden, Krabbels Tekst en BeeldRem Koolhaas (l.) en Rob Baan in gesprek.

Meer dan 1.000 belangstellenden hebben donderdag 7 mei de eerste editie van de webinar-serie EAT THIS! van het World Horti Center bekeken. Te gast was architect en journalist Rem Koolhaas. Het WHC organiseert de webinar serie samen met Nethwork om visionairs van binnen en buiten de tuinbouwsector te spreken over de toekomst van gezonde voeding. World Horti Center verbindt haar omvangrijke netwerk van innovatieve bedrijven en ondernemers met creatieve denkers met als doel om te inspireren en de discussie rondom gezonde voeding aan te jagen.

Koolhaas vatte afgelopen woensdag in de eerste webinarsessie samen: 'De sector is op de thema's duurzaamheid, energie en productie al goed bezig en er is veel commitment bij de bedrijven. De sector moet intensiever op zoek naar verbinding met de samenleving om oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken'.

Door het enthousiasme en grote animo zal Rem Koolhaas binnenkort opnieuw het virtuele podium betreden bij World Horti Center. Geïnteresseerden kunnen de webinar terugzien via https://www.worldhorticenter.nl/nl/eat-this

Op woensdag 13 mei wordt de tweede webinar in de serie EAT THIS! georganiseerd. Clemens Driessen, filosoof verbonden aan Wageningen Universiteit, duikt in de ontstaansgeschiedenis van de tuinbouw. Hij geeft een unieke kijk op de toekomst van gezonde voeding vanuit een filosofisch perspectief. Hoe die toekomst er concreet uitziet en hoe we die als tuinbouw kunnen vertalen zal ook Meiny Prins, CEO van Priva tijdens deze sessie toelichten. Daarmee licht zij een tipje van de sluier van de derde sessie op 20 mei waarin Meiny Prins hoofdspreker is. De expertise en ervaring van beide sprekers maken van hen uitstekende verbinders van verleden, heden en toekomst. De (Engelstalige) webinar start om 16.00 uur; inschrijving is mogelijk via www.worldhorticenter.nl/nl/event/eat-this-clemens-driessen.