Michelle Dorlas wint Songfestival

Redactie 18-05-2020
Foto: WOSMichelle Dorlas won het Westlandse Songfestival.

Michelle Dorlas uit Kwintsheul heeft het Songfestival gewonnen. Althans, de Westlandse variant ervan die de WOS organiseerde. In de WOS Songfestival Challenge brachten zeven lokale artiesten een cover van een bestaand songfestivalnummer uit en maakten daarbij een passende videoclip. Dorlas coverde het winnende nummer uit 2013 'Only Teardrops' van Emelie de Forest.

De nummers zijn beoordeeld door een vakjury bestaande uit directeur van theater Koningshof Wim Staessens, zangeres en theatermaker Maghen Hilgersum en songfestivalkenner Maxim van Ooijen. Elk jurylid mocht 12, 8 en 4 punten uitdelen. Die punten vormden de helft van de beoordeling. Van de jury kreeg Michelle 4 punten, van de 72 in totaal.

Het publiek was goed voor de andere helft van de stemmen. De top drie van het publiek was goed voor respectievelijk 36, 24 en 12 punten. Als publieksfavoriet sleepte Dorlas 36 punten binnen, wat het totaal op 40 brengt. Op de tweede plek eindigde juryfavoriet Babette Zwinkels met 36 punten. Evelien van Buren werd derde met 28 punten.

Alle videoclips zijn terug te kijken op WOS.nl/songfestival.