Goede start strandseizoen Westlandse Reddingsbrigades

Redactie 19-05-2020
Foto: RBDe lifeguards houden weer toezicht op het strand.

Zaterdag 16 mei gingen de posten van de Westlandse reddingsbrigades gingen weer open. Het toezicht en de hulpverlening verlopen door alle coronamaatregelen wel wat anders dan anders. De reddingbrigades hebben speciale protocollen opgesteld, de strandposten zijn coronaproof gemaakt en alle lifeguards krijgen een speciale coronabriefing voordat ze op het strand aan de slag gaan. Koen Breedveld, directeur Reddingsbrigade Nederland, was zaterdag te gast op het Westlandse strand om alle maatregelen met eigen ogen te bekijken. Hij complimenteerde de brigades met hun zeer zorgvuldige voorbereiding. "Alle maatregelen zijn totstandgekomen in nauwe samenwerking met collega-brigades, de Veiligheidsregio, gemeente Westland en andere partners", aldus Roel Batelaan, voorzitter van de Monsterse Reddingsbrigade (MRB).

"Wij zijn er net als elk jaar voor de veiligheid van de strandbezoekers, maar dit jaar vragen we of de strandbezoekers ook op onze veiligheid willen letten", zegt Marc Bakema, voorzitter van de 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade (GVRB). "Houd op het strand 1,5 meter afstand, ook van onze lifeguards. Als u hulp nodig heeft, staan de vrijwilligers uiteraard gewoon voor u klaar. Volg dan wel nauwgezet hun aanwijzingen op, zodat wij u op een veilige manier kunnen helpen."

De vrijwillige lifeguards van de GVRB en MRB zijn van medio mei tot medio september elk weekend en in de zomervakantie elke dag op het strand aanwezig. Houd voor actuele informatie over de veiligheid op en rond het strand de social media en websites van de brigades in de gaten, www.rbmonster.nl en www.reddingsbrigade.com.