'Alles nu anders, behálve het vertrouwde huiskamergevoel'

Redactie 22-05-2020
Foto: FLHet team van De Slimmerick met rechts de nieuwe bedrijfsleider Tiffany den Ouden. V.l.n.r. verder Jolanda, Joke en Tineke.

De spreekwoordelijke stip aan de horizon die het kabinet onlangs per 1 juni aankondigde, is ook in de Naaldwijkse horeca met gejuich ontvangen. Tiffany den Ouden en haar (stief)vader Piet Brederoo van De Slimmerick mogen immers weer gaan doen waar ze goed in zijn: mensen met een praatje, drankje én hapje momenten van gezelligheid en ontspanning bezorgen. De 'tweede huiskamer' van heel veel Westlanders van alle leeftijden gaat weer open!

door Fred Louter

Dochter Tiffany (28) had haar rentree in De Slimmerick wel heel iets anders voorgesteld. Exact op de dag dat ze officieel (als bedrijfsleider) weer in dienst trad bij haar vader, 15 maart om precies te zijn, kondigde de overheid om half zes in de middag vanwege het toenemende coronagevaar onder meer draconische horecamaatregelen aan: over een halfuur alles dicht, waaronder dus het café waar Tiffany na een eerdere periode weer aan de slag zou gaan. "Een curieus toeval", zegt Tiffany. "Piet en ik waren er helemaal klaar voor. Ons draaiboek lag kaar. Hij zou mij de komende maanden rustig op de achtergrond inwerken, waarna ik met de meiden Joke, Tineke en onze ZZP'er Jolanda De Slimmerick zou gaan draaien. Het liep echter allemaal anders."

Gezelligheid én veiligheid

Wat heet: vanaf haar eerste werkdag was De Slim dicht! 'Wat gebeurt ons nu toch allemaal?' zullen Piet en Tiffany ongetwijfeld hebben gedacht. "We konden alleen maar wachten op versoepeling van de maatregelen", aldus Piet, die door corona zijn baan als buschauffeur bij de HTM volledig stil zag vallen. "Die versoepeling gaat 1 juni in. We zien dus weer licht aan het einde van de tunnel en mogen voorzichtig op gaan starten. Met de nadruk op voorzichtig, we willen immers niet dat het alsnog fout gaat en we weer naar de oude situatie terug moeten. Daarom doen we er in deze meimaand alles aan om klaar te zijn voor die belangrijke datum. We investeren in voorzieningen, die de veiligheid van onze gasten zowel in ons café als op het terras kunnen waarborgen, maar die ook de nodige gezelligheid en warmte opleveren. Dat soort zaken testen we nu allemaal op ons gemak uit. Daarnaast hebben we bij de gemeente en in overeenstemming met de marktmeester een verruiming van de terrasoppervlakte aangevraagd. We hopen natuurlijk dat dit lukt, zodat we iets meer mensen op het terras aan het Havenplein mogen verwelkomen. Gaan we ze op deze manier al verdienen? Dat denk ik niet, maar het is al hartstikke fijn dat we überhaupt iets kunnen gaan doen en onze vaste gasten weer kunnen ontvangen. Dit is stap 1. We zullen zien wat er daarna gebeurt, we kunnen niet in de toekomst kijken."

Perspectief

Ook Tiffany kijkt natuurlijk uit naar de heropening van 'haar' zaak, waar zij na een mooie periode bij Trefzeker in Maasdijk de scepter gaat zwaaien. Iets waar ze tot een paar maanden geleden eigenlijk geen rekening mee hield, maar wat via een samenloop van omstandigheden toch ineens - en tot haar grote geluk - op haar pad kwam. Tiffany: "Mijn vader vertelde een paar maanden geleden dat hij De Slimmerick wilde gaan verkopen. Toen ik dat hoorde begon mijn horecahart meteen sneller te kloppen. Dít was mijn kans, zo voelde ik dat. Ik ken De Slim natuurlijk goed, heb er enkele jaren gewerkt, de klanten kennen mij en ik wilde graag nog eens voor mezelf beginnen. Dat perspectief biedt deze kans op termijn. Natuurlijk lijkt dit door alle coronaperikelen wel op een valse start en dat is ook zo. Je zit hier natuurlijk niet op te wachten. Het zal aanpassingsvermogen van ons en onze gasten vragen, er zullen zaken op ons pad komen waar we nu nog niet bij stilstaan. Maar samen gaan we er het beste van maken. Eén ding is zeker: dezelfde omzetten draaien als voor corona is niet realistisch. Die druk heb ik in ieder geval niet op mijn schouders liggen. Eigenlijk begint De Slim gewoon weer op 0, net zoals dit voor iedereen in de horeca geldt. Aan ons de taak om ons toch ook nú weer te onderscheiden. Samen met mijn vader, die - jawel! - de eerste weken weer iets vaker op de werkvloer te zien zal zijn, en ons team heb ik er alle vertrouwen in dat De Slim gewoon De Slim blijft, ook in deze vreemde tijd. Natuurlijk, alles wordt en is anders in deze anderhalve-meter-horecatijd, maar De Slim blijft voor onze gasten nog altijd die oude, vertrouwde tweede huiskamer met die heerlijke ongedwongen sfeer. Die garantie kan ik iedereen wél geven. Kom het vanaf 1 juni zelf ervaren, zou ik willen zeggen."

[KADER]

Keuken en openingstijden

Van woensdag tot en met zondag gaat De Slim een daghap à la Slimmerick serveren voor een leuk prijsje, zoals het welbekende broodje biefstukreepjes. Vooralsnog hanteert De Slimmerick dezelfde openingstijden als voor corona. Mocht de huidige situatie andere openingstijden vragen, dan zal De Slimmerick deze hierop aanpassen.