Toch bloemenpracht tijdens Corso-weekend

Redactie 04-06-2020
Foto: Arnaud RoelofszBurgemeester Bouke Arends neemt het eerste boeket in ontvangst vanaf de versierde boot bij Bola Maritiem.

Hoewel het Varend Corso door de coronamaatregelen dit jaar niet door kan gaan, laat de organisatie het corsoweekend van 2 tot en met 5 juli niet stilzwijgend voorbijgaan.

Het bestuur maakte deze week bekend dat er diverse objecten in de regio worden geplaatst en er een speciale kinderwedstrijd komt. Ook SBS6 geeft in het tv-programma De Grote Tuinverbouwing aandacht aan het 'Varend' Corso. Hiervoor werden woensdag 3 juni opnamen gemaakt met Burgemeester Arends in Poeldijk.

Kunstvoorwerpen

Aan alle deelnemende Westlandse kernen en vaste deelnemers is gevraagd om een stilstaand gedecoreerd object te maken en deze op een eigen terrein tijdens het Corsoweekend te plaatsen. Zo kan dit een bouwwerk of bloemenmozaïek zijn. Uiteraard versierd met bloemen, groenten en planten. Geïnteresseerden kunnen de geplaatste kunstvoorwerpen bezichtigen bijvoorbeeld tijdens een fietsroute. Op deze wijze wil het Vanrend Corso ook dit jaar kleur aan de regio geven en de saamhorigheid in de kernen versterken. Veiligheid staat uiteraard voorop dus zijn er spelregels voor deelnemers en fietsers, in samenspraak met de gemeenten, opgesteld.

Kinderwedstrijd

Westlandse kinderen worden tijdens een speciale wedstrijd uitgedaagd hun eigen miniatuurboot te ontwerpen. Door knutselen, knippen, plakken, naaien, bouwen, mozaïeken, figuurzagen of zelfs met LEGO. Enige voorwaarde is dat de boot kan blijven drijven. Hiervoor zal het Varend Corso werken met de kinderopvangorganisaties uit het hele Westland. Kinderen kunnen alleen of samen een bootje maken met het thema 'It's Showtime!' Een jury beoordeelt de inzendingen. Naast leuke prijzen is de hoofdprijs een hoofdrol in het Kindercorso van 2021 te winnen! Alle bootjes worden op een centrale plek in Westland tentoongesteld.

TV-uitzending

Tot slot volgt in aanloop naar het eerste juliweekend, op zaterdag 13 juni, in de tv-uitzending De Grote Tuinverbouwing een uitgebreid item over het Corso. Op 3 juni voer daarvoor een mooi gedecoreerde boot met corsovoorzitter Rob Baan en tv-presentator Ivo Putman en zijn cameraploeg door Westland. Na vertrekt bij Van der Valk Systemen wachtte op de kade bij Bola Maritiem een waar spektakel onder toeziend oog van burgemeester Arends. Hij nam daar een aantal sierlijke boeketten in ontvangst en reikte deze later die dag als verrassing uit bij hospice Beukenrode. Eerder gemaakte opnames over de corsovoorbereidingen en deze overhandiging aan de burgemeester krijgen een plek op nationale tv.

Het Varend Corso Westland zal in 2021 van 1 tot en met 4 juli 2021 plaats vinden.