WestlandHart voor Kleine Ingrepen Mooie Gevolgen (KIMG) en Inloophuis Carma

Redactie 05-06-2020
Foto: Thierry SchutWethouder Piet Vreugdenhil reikt de prijs uit aan de vrijwilligers van Kleine Ingreep Mooie Gevolgen.

Op vrijdag 5 juni heeft wethouder Piet Vreugdenhil het WestlandHart uitgereikt aan Stichting Kleine Ingrepen Mooie Gevolgen (KIMG) en Inloophuis Carma. Deze vrijwilligersjaarprijs werd voor de eerste keer uitgereikt en bestaat zowel uit een juryprijs als een publieksprijs.

Stichting Kleine Ingrepen Mooie Gevolgen (KIMG) heeft de juryprijs gewonnen. Deze organisatie bestaat sinds 2013 en weet zo'n 25 vrijwilligers aan zich te binden. De organisatie biedt een steuntje in de rug aan mensen met weinig geld of met psychische problemen die zich met moeite staande weten te houden. Verschillende organisaties in Westland zoals het Sociaal Kernteam, Perspektief, GGZ Delfland, Jeugdformaat en Vitis Welzijn kunnen mensen aanmelden bij KIMG. De vrijwilligers van KIMG gaan met de mensen in gesprek om tot een plan te komen om hen te helpen. Vervolgens zoekt KIMG sponsoren voor de materialen en diensten om het plan uit te voeren. De vrijwilligers doen klussen zoals verven, behangen, tuinaanleg of andere klussen in en rondom het huis.

Wethouder Vreugdenhil ging op bezoek met het kunstwerk, het bijbehorende geldbedrag en een feestelijke taart.

Naast de juryprijs van het WestlandHart is ook de publieksprijs toegekend. Wethouder Vreugdenhil ging op bezoek bij Inloophuis Carma om het kunstwerk met het bijbehorende geldbedrag uit te reiken, dat met een meerderheid van 37% van de ruim 2.400 publieksstemmen, de publieksprijs verdiende.

Inloophuis Carma is in januari 2011 gestart in Westland. Inmiddels hebben ruim 50 vrijwilligers zich verbonden aan Inloophuis Carma, als gastvrouw of –heer, bestuurslid of activiteitenbegeleiding, waardoor zij bijna dagelijks geopend kunnen zijn. In Inloophuis Carma kan iedereen die daar behoefte aan heeft terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en ontspannende of creatieve activiteiten.