Toch tweede Beukenrode dankzij anonieme weldoeners

Redactie 02-07-2020
Foto: HBV.l.nr.: voorzitter Henk Salome (Beukenrode), midden verkopende partij, rechts Lars Boellaard (Westport Notarissen).

Hospice Beukenrode heeft toch zicht op een tweede locatie. Vorige week trok het bestuur noodgedwongen de stekker uit het project 'tweede hospice'. Door de voorgenomen bezwaarprocedure van enkele buren waren investeerders huiverig het pand aan de Magnoliastraat in 's-Gravenzande voor Beukenrode te kopen. De hoop om voor de deadline van deze week alsnog een koper te vinden leek vals.

Door haar noodkreet en de royale aandacht van de media konden alsnog gesprekken worden gevoerd met een achttal geïnteresseerde investeerders. Met als resultaat dat de aankoop van het pand door anoniem blijvende weldoeners is verzekerd. Het voorlopig koopcontract is donderdag 2 juli getekend bij Westport Notarissen.

Het bestuur van Beukenrode gaat vol vertrouwen het vervolgtraject in. Het gaat dan om zaken als de vergunningaanvraag bij de gemeente, de verbouwing en de werving van nieuwe vrijwilligers. Voorzitter Henk Salome is opgelucht: "Als alles meezit kan Beukenrode in de tweede helft van 2021 de inwoners van de regio extra bedden in een hospice bieden, waarmee in de groeiende behoefte aan deze maatschappelijke zorg wordt voorzien."

Notaris Lars Boellaard heeft namens Westport Notarissen alle werkzaamheden rondom de aankoop van de tweede locatie van Beukenrode geheel gesponsord.