Westland Cultuurweb lanceert brochure: 'Dans, speel en creëer mee deze zomer'

Redactie 16-07-2020
Foto: WCDeze zomer is er genoeg te beleven en te doen in Westland.

Thuisblijven in de zomer saai? Welnee! Dankzij Westland Cultuurweb weten straks alle kinderen van het Westland wat er allemaal te doen en te beleven valt op cultureel gebied.

Veel Westlanders zullen de zomervakantie niet in het zonnige buitenland doorbrengen, maar in het - soms even zonnige - Westland. Gelukkig valt voor de kinderen in ieder geval genoeg te beleven. Westland Cultuurweb heeft een zo compleet mogelijk overzicht gemaakt van de culturele activiteiten in de regio. Zo is in één oogopslag duidelijk waar je kunt dansen, muziek maken, theater kunt spelen of als beeldend kunstenaar aan de slag kunt gaan.

Brochure

"Het idee voor de online brochure ontstond eigenlijk tijdens de coronacrisis", vertelt Jasmijn van Eis, cultuurmakelaar bij Westland Cultuurweb. "Omdat er zoveel culturele en kunstzinnige activiteiten en lessen niet doorgingen, besloten wij een online overzicht te maken van wat er wèl doorging. Dat werd zo gewaardeerd door zowel de cultuuraanbieders als de cultuurliefhebbers dat is besloten een speciale brochure voor de zomervakantie te maken."

Westland Cultuurweb benaderde haar contacten met de vraag wat zij de komende weken aan konden bieden. Jasmijn: "We richtten ons in eerste instantie op alle leeftijdsgroepen, maar het overgrote deel van de activiteiten die we opgestuurd kregen zijn voor kinderen bedoeld. Daarom richten we ons speciaal op hen. Kinderen die meedoen aan een workshop worden dan ook uitgenodigd om daar een foto of selfie van te maken. Zet die foto online met de hashtag #dscmee en stuur hem naar jvaneis@westlandcultuurweb.nl. De tofste foto wint een supergave gadget om selfies nog mooier te maken! Uiteraard is er ook aandacht voor aanbod voor volwassenen, hier gaan wij via ons facebookkanaal aandacht aan besteden".

Speksteenkist

Naast divers is het aanbod ook interessant. "Sommige instanties beperken zich tot het openstellen van hun reguliere lessen voor iedereen die interesse heeft. Dat is natuurlijk een ideale manier om te snuffelen en te proeven van cultuur. Andere instanties pakken echt groot uit. Zo organiseren Theaterschool Koperen Kees en de Muziekmeesters twee complete Muziek- en Theater Vakantieweek en heeft Dance Innovation een complete Dans3Daagse op het programma staan. Ook bijzonder is de speksteenkist van Juliette van de Walle. Deze kun je huren voor een leuk feestje met buurtkinderen of collega's. In de kist zit alles dat je nodig hebt om mooie, spektenen beeldjes te maken."

Westland Cultuurweb is nog op zoek naar Westlandse aanbieders van cultuur die nog niet vermeld staan in de brochure. Zij kunnen contact opnemen met Jasmijn en zullen dan in de online brochure worden opgenomen. De brochure is te vinden via www.westlandcultuurweb.nl/doe-mee en staat ook in de speciale bijlage die volgende week bij Het Hele Westland verschijnt.