Mart Hillen wint Rabo Publieksprijs

Redactie 20-07-2020
Foto: Jaap ReedijkMart Hillen klinkt met \u00e9\u00e9n gitaat als een hele band.

De winnaar van de achtste editie van het Rabo Talenten Concours van WestlandTheater De Naald is bekend. De 23-jarige fingerstyle gitarist Mart Hillen wint de Rabo Publieksprijs van seizoen 19/20 voor zijn theaterdebuut In Concert. Deze voorstelling werd door het publiek van De Naald als hoogste gewaardeerd.

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen flikt het: hij speelt de melodie, de baspartij én drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Nummers van Michael Jackson, U2, BLØF en vele anderen hoorde je nooit eerder op deze manier. In zijn theaterdebuut verbindt hij zijn virtuoze gitaarspel met persoonlijke verhalen. Eerder al won hij de Fingerstyle Academy Awards en speelde hij samen met 's werelds beste akoestische gitarist Tommy Emmanuel. Met In Concert maakte hij in november 2019 grote indruk op het Westlandse publiek.

Met het Rabo Talenten Concours biedt De Naald, met steun van Rabobank Westland, nieuw talent een podium en investeert hiermee in de toekomst van talentvolle artiesten. "Juist nu is het belangrijk om de culturele sector een hart onder de riem te steken én om weer te kunnen genieten van een avondje theater", aldus Gerard van Hoeven, directievoorzitter bij Rabobank Westland. "Ik ben dan ook blij dat we dit geweldige initiatief mogelijk kunnen maken. Met de livestream kan De Naald alsnog een groot aantal bezoekers verwelkomen, die op hun beurt kunnen genieten van een leuke voorstelling. Bovendien krijgt de winnaar van het Rabo Talenten Concours een podium en daarmee de kans zich te ontwikkelen. Een win-winsituatie dus. Ik wens u op 3 september in de zaal of vanuit huis een mooie voorstelling toe!"

Donderdag 3 september speelt Mart Hillen zijn winnende voorstelling nogmaals in de Jumbo Koornneefzaal van De Naald, waarna hij de Rabo Publieksprijs 19/20 ontvangt: een cheque van 1.000 euro uit handen van Gerard van Hoeven. Kaarten á 10 euro zijn uitsluitend verkrijgbaar via www.westlandtheater.nl. Aanvang 20.15 uur. De avond is ook middels een livestream te volgen op de Facebookpagina van De Naald.