(Advertorial) Jan van Veen Elektrotechniek viert veertigjarig jubileum

Redactie 31-07-2020
Foto: Marieke Boon FotografieJan van Veen jr. en sr: \Onze vaste klanten zullen zeker merken dat we een jubileumn te vieren hebben!\

Het veertigjarig bestaan van Jan van Veen Elektrotechniek in Naaldwijk wordt door de coronamaatregelen anders gevierd dan oorspronkelijk gepland. Dat wat bedoeld was, blijft voor velen nog een verrassing, maar ongemerkt zal het jubileum zeker niet voorbij gaan.

door Gerard van den IJssel

Al veertig jaar staat Jan van Veen Elektrotechniek garant voor betrouwbaarheid en professionaliteit. Het installatiebedrijf op het gebied van elektrotechniek, beveiliging en data werd op 1 augustus 1980 opgericht door Jan van Veen sr. "Ik ben begonnen met een kladblok om de plannen te tekenen, en de oude auto van mijn vader, een Ford Taunus. Na een half jaar kon ik een eigen stationwagen kopen en kwamen langzaam de eerste personeelsleden erbij", vertelt de nu 64-jarige oprichter van het bedrijf. Vanaf de eerste dag tot een aantal jaar geleden deed zijn vrouw de administratie en was ze zo betrokken dat ze alles wist van iedere klant.

Rap tempo

In de loop der jaren werden de diensten van de onderneming steeds verder uitgebreid, van elektrotechnische installaties naar beveiligingssystemen, telefooncentrales en computernetwerken. En op dit moment gaan de ontwikkelingen nog steeds in rap tempo verder, vertelt de 31-jarige zoon Jan jr, die het bedrijf vier jaar geleden overnam. "Er komen steeds meer disciplines samen in ons werk. Toen mijn vader begon sprak men alleen nog maar over een schakelaar, wandcontactdozen en wellicht een coax-aansluiting. Tegenwoordig verwachten veel van onze klanten slimme installaties welke van afstand gebruikt en gemonitord kunnen worden door bijvoorbeeld een app."

Toekomst

Als kind hielp Jan van Veen jr. tijdens de schoolvakanties al mee op de bouwplaats waar zijn vader op dat moment een klus had. "Mijn vader en ik hadden elk een eigen visie. Toen het ging over de toekomst van zijn bedrijf, wist ik niet zeker of dat goed zou gaan." Na zijn studie besloten senior en junior het een half jaar te proberen. "Dat ging gewoon erg goed. Ik kreeg de ruimte om naast het primaire werk ook mijn eigen projecten op te pakken en nieuwe klanten te zoeken." Aan reclame-uitingen deed Jan sr. al jaren niet meer, dus alle nieuwe klanten die veelal via inspanningen van Jan jr. binnen kwamen mocht Jan jr. zelf ook afhandelen en dat ging hem heel goed af. Vier jaar geleden nam junior het bedrijf van senior over waarna vader zijn activiteiten snel heeft afgebouwd.

Trots

"Inmiddels werken we met een team van tien mensen", zegt junior. "Een groot deel van de vaste klanten komt uit het Westland, maar ook in de rest van Zuid-Holland zijn er veel ondernemers, winkels en particulieren die het contact met de Hovenierstraat in Naaldwijk weten te vinden. Dankzij een aantal bekende winkelketens waarvoor het installatiebedrijf al jaren werkt wordt ook steeds vaker ver buiten het Westland gewerkt. "Het mooiste van het werk is het moment dat iets klaar is en je echt trots kan zijn op hoe we het project met het hele team hebben afgerond", zegt Jan jr. "Dat begint natuurlijk met de wens van de klant, het uitdenken van de plannen, de voorbereidende werkzaamheden en het aanleggen, maar het stopt écht pas als alle puntjes op de i zijn gezet." Vader Jan had ook wel verwacht dat zijn zoon het contact met de klanten als leukste kant van het werk zou noemen. "Daar is hij gewoon heel erg goed in. Ik denk dat voor veel van onze trouwe klanten en relaties het persoonlijke contact, de toewijding en de betrouwbaarheid van Jan de belangrijkste reden zijn om keer op keer met ons in zee te gaan."

Jubileum

Vanwege de RIVM-richtlijnen rondom de verspreiding van het coronavirus, kan de viering van het veertigjarig jubileum van Jan van Veen Elektrotechniek niet worden gevierd zoals gepland. "Maar onze vaste klanten zullen zéker merken dat we een jubileum te vieren hebben", zegt Jan jr. "Hoe? Dat kan ik natuurlijk niet vertellen, dat moet nog even een verrassing blijven."

Jan van Veen Elektrotechniek

Hovenierstraat 100

2671 DB Naaldwijk

0174-624627

www.vanveenelektrotechniek.nl