Naaldwijkse ondernemers runnen klimparadijs voor het hele gezin in Rotterdam

Redactie 19-08-2020
Foto: ACAdventure City is er echt voor het hele gezin.

Aan de zuidelijke rand van Rotterdam vind je met meer dan 7000 m2 het grootste klimpark van Nederland. Aan het roer van Adventure City Rotterdam staan de Naaldwijkse Jan en Dion Stuijt, vader en zoon.

"We hebben een echt familiebedrijf", zo vertelt Dion. "Mijn vader en ik runnen in principe het bedrijf, maar wanneer nodig dan helpt de rest van het gezin zeker mee. Dat maakt het natuurlijk wel extra leuk."

In 2015 zijn Dion en Jan gestart met het indoor speelparadijs Monkey Town en een jaar later kwam daar Jump XL bij, beide ook in Rotterdam. Maar ondanks dat dit goed liep, wilden de Westlandse ondernemers graag een uniek concept opstarten. "We hebben een voorliefde voor klimmen en zippen, dat is iets wat we met de familie ook vaak tijdens vakanties doen. En zo is dan ook het idee van een klimpark ontstaan."

In- en outdoor

In 2018 kregen Jan en Dion de kans om een oude tennishal in Charlois over te nemen. "Deze hal stond op een gigantisch complex en er moest heel veel onderhoud aan gedaan worden, maar wij zagen hier wel heel veel mogelijkheden en dus hebben we het gedaan." In eerste instantie werd de oude tennishal omgetoverd tot indoor klimparadijs van 2000 m2 welke in oktober 2018 open ging. "In deze hal vind je activiteiten als sportklimmen en drie verschillende klimparcours tot een hoogte van 11 meter. Verder hebben we uitdagende ziplines en een vrije val van bijna 10 meter hoog." Klimmen en klauteren op hoogtes tot wel 20 meter kan op het enorme buitenterrein van Adventure City, wat sinds april 2019 geopend is. De outdoor klimparcoursen bevatten touwen, trappen, balken, plateau's en meer methodes om jezelf van A naar B te verplaatsen. "Verder hebben we hier de Rollercoaster Zip-Line; de eerste rollercoaster zip-line van Nederland. Met waanzinnige snelheden zoef je hoog boven het zip- en klimpark uit en krijg je een prachtig beeld van Rotterdam te zien." En voor wie de 10 meter vrije val nog niet hoog genoeg is, is er op het outdoorterrein zelfs een 20 meter Freefall Quick Jump.

Veiligheid

"Adventure City is er echt voor het hele gezin. Voor kinderen van 4 tot 7 jaar hebben we een speciaal puppy parcours en jeugd vanaf 8 jaar en met een minimale lengte van 1 meter 30 kan bij ons al klimmen op maximaal 20 meter hoogte." De veiligheid is in het klimpark uiteraard prioriteit nummer 1, zo benadrukt Dion. "We werken met het ExpoGlider Systeem waarmee iedereen op het parcours permanent gezekerd is. En verder zorgen we er ook voor dat ons personeel zo goed mogelijk opgeleid is, zeker op het gebied van veiligheid." Adventure City Rotterdam is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. "In de zomervakantie breiden we onze openingsdagen uit naar dinsdag tot en met zondag en de andere schoolvakantie zijn ze we zelfs 7 dagen in de week open."

Bedrijfsuitjes

Bij Adventure City is er ook van alles mogelijk op het gebied van kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en teambuildings-activiteiten. "Met een breed scala aan activiteiten is er voor ieder wat wils. De avonturiers en ervaren klimmers kunnen zich uitleven in ons klimpark en voor degene die geen ervaring hebben of niet van klimmen houden, hebben we allerlei leuke workshops. Dit alles is te combineren met bijvoorbeeld een gezellig borrel, een buffet of een bbq."

Kijk voor meer informatie of het opvragen van een offerte op adventurecityrotterdam.nl.