Westlander wint pokerkampioenschap

Redactie 07-09-2020
Foto: Livestream ONKWinnaar Chiel van Eerdt.

Chiel van Eerdt uit 's-Gravenzande heeft afgelopen weekend het Open Nederlands Kampioenschap Poker gewonnen. Vrijdag 4 en zaterdag 5 september werd de finale gespeeld. Vanwege het coronavirus werd de ontknoping van het nationale pokerkampioenschap online georganiseerd. In totaal werd er vanuit 381 verschillende huiskamers meegestreden om de titel 'Pokerkampioen van Nederland 19/20'. Na een spannende finale van bijna 12 uur kwam 's-Gravenzander Chiel van Eerdt als winnaar uit de bus.

In de periode van september tot en met mei hebben ruim 20.000 deelnemers meegedaan aan het grootste amateur-pokerkampioenschap van Nederland. Er vonden 80 voorrondes plaats door heel Nederland en na de corona-uitbraak werden de resterende 55 voorrondes online gespeeld. Vrijdag begonnen de 381 overgebleven spelers aan de finale. De hele finale werd live uitgezonden via een livestream met professioneel commentaar. Er vielen op de eerste speeldag 270 spelers af, waaronder ex prof-darter Co Stompé (198e) en tv-presentator Alberto Stegeman (142e).

De overgebleven 111 spelers mochten zaterdag terugkomen op speeldag twee van de finale. Onder het toeziend oog van honderden livestreamkijkers vielen er gaandeweg steeds meer spelers af. Rond 23.00 uur brak de finaletafel aan met de beste 9 spelers van dit seizoen. Al snel na de start vielen er 4 spelers af. De laatste 5 spelers maakten het ontzettend spannend, maar na enige tijd bleven enkel Maarten Jilisen (Cuijk) en Chiel van Eerdt ('s-Gravenzande) over. Na een spectaculaire heads-up was het uiteindelijk Chiel van Eerdt die aan het langste eind trok en rond 01.15 uur de Pokerkampioen van Nederland 2019/2020 werd.