Open Monumentendag 2020 gaat door

Redactie 10-09-2020
Foto: MWIn en rond de Bartholomeuskerk in Poeldijk is veel te zien.

Op zaterdag 12 september is het in heel Nederland Open Monumentendag. Ondanks de afgegeven coronamaatregelen kan de Open Monumentendag in Westland doorgaan. In Westland zijn er in dit weekend niet alleen op de zaterdag maar ook op zondag 13 september monumenten te bezoeken.

Ondanks dat niet alle monumenten dit jaar hun deuren kunnen openen voor publiek is er toch een leuk programma samengesteld, met ruim 20 te bezoeken monumenten verspreid in Westland. Bij rondleidingen, bezichtigingen en activiteiten wordt rekening gehouden met de maatregelen die zijn opgesteld ter bestrijding van COVID19.

Zo worden bezoekers ingedeeld in kleine groepen. Op deze manier kan de 1,5 meter regel gehanteerd worden en is er ruimte om de groepjes te begeleiden en van informatie te voorzien.

Ook diverse activiteiten zijn aangepast. Zo is het niet mogelijk om dit jaar een toren te beklimmen. Maar er zijn wel wandel- en fietstochten en exposities bij o.a. de Bartholomeuskerk in Poeldijk, Herckenrath in Monster, St. Lambertuskerkje in De Heenweg, De Vlietwoning in Naaldwijk en bij de Oranjesluis in 's-Gravenzande. U vindt alle activiteiten op www.monumentaalwestland.nl

Verplicht aanmelden

In 's-Gravenzande, Kwintsheul en Wateringen worden er op 12 september wandeltochten met gids langs de monumenten georganiseerd. Om te zorgen dat de groepen niet te groot zijn en de afstand onderling behouden blijft is aanmelden voor deelname aan de wandeltochten verplicht. Daarnaast zijn er in 's-Gravenzande, Naaldwijk en Poeldijk ook wandeltochten beschikbaar die u zonder begeleiding kunt lopen. De routes van deze tochten zijn lokaal te verkrijgen bij … of te downloaden op de website van Monumentaal Westland.

Informatie

Wilt u meer informatie over de deelnemende monumenten, de programma's, het aanmelden voor of het downloaden van een wandeltocht, kijk dan op www.monumentaalwelstand.nl/monumentendag.

Hier staat ook de uitgebreide flyer om digitaal te bekijken of te downloaden voor een printversie.