Gerben en Iñez verkochten alles om te reizen

Redactie 25-09-2020
Gerben Looije en I\u00f1ez Verduijn rijden nu rond in Tsjechi\u00eb.
Foto: Priv\u00e9

Allebei je baan opzeggen, je huis en alle andere bezittingen verkopen en voor onbepaalde tijd op reis gaan. Willen is één ding, maar je moet de stap wel durven nemen. Het is een droom van velen, maar Gerben Looije (31) en Iñez Verduijn (29) uit Naaldwijk deden het echt.

Het oorspronkelijke plan was om begin augustus met de Transmongolië-express van Rusland naar China te reizen en daarna af te zakken naar Australië. "Een jaartje reizen en werken in Australië leek ons wel wat, want ja, we blijven natuurlijk wel Westlanders, dus de handen moeten uit de mouwen worden gestoken! Daarna zouden we wel verder zien."

Echter, vlak nadat het huis in maart verkocht was, sloeg de coronacrisis wereldwijd toe en gingen alle landen op slot. Lang bleven de Naaldwijkers optimistisch dat hun droom, in aangepaste vorm, toch door zou gaan. Maar toen er eind mei nog steeds weinig duidelijk was en de datum van oplevering van hun huis dichterbij kwam, werd het tijd voor een nieuw plan.

Blessing in disguise

En dat plan was er snel: een camper kopen om Europa te verkennen. Met veel geluk werd de perfecte camper gevonden: Een Adria van 16 jaar oud. De puntjes van hun nieuwe vriend werden op de i gezet hij werd gedoopt met de naam 'Joe'. Uiteindelijk kon de reis, tegen alle verwachting in, op 31 augustus alsnog beginnen in Duitsland. "Inmiddels zijn we bijna drie weken onderweg en het binnenland van Tsjechië aan het verkennen. Het feit dat door de coronacrisis ons oorspronkelijke plan niet door kon gaan is achteraf een 'blessing in disguise'. Als dit niet was gebeurd waren ze nooit na een backpack avontuur nog door Europa gaan trekken. Nu kunnen we, als de rust is wedergekeerd in de bucketlist-landen, alsnog de camper verkopen en met de backpack op pad. Een extra ervaring die we vooraf niet hadden durven dromen!"

Avonturen

Maar, is fulltime kamperen rond je dertigste saai? "Zeker niet!", zeggen Gerben en Iñez overtuigd. "Spanning en sensatie genoeg! Zo kwamen ze bijna de grens van Tsjechië niet over en raakten ze de weg kwijt in het bos na een fietstochtje naar de supermarkt in een dorp verderop. Dat belooft wat dus nog wat! Al met al is het meer dan genieten en zouden ze iedereen aanraden een stap zoals deze te nemen."

Alle avonturen van Gerben en Iñez zijn te volgen via www.gi-journey.com en instagram @gi.journey.