Verloskundige Praktijk ZOË: Grote avonturen beginnen klein...

Redactie 03-10-2020
Kim Riphagen (r.) en Femke Flinterman: \We bieden een heel breed aanbod in het vakgebied verloskunde.\
Foto: PR

Het was, zoals ze zelf zeggen, liefde op het eerste gezicht. De chemie tussen Kim Riphagen (37) en Femke Flinterman (22) tijdens de begeleiding van een bevalling in 2018 was zó opmerkelijk, dat ze beiden vastbesloten waren: hier moesten ze iets mee doen.

Ruim anderhalf jaar later heeft die unieke symbiose tussen beide vrouwen zich vertaald in een nieuwe verloskundige praktijk in Westland: Verloskundige Praktijk ZOË.

Een paar dagen vóór de officiële opening op vrijdag 2 oktober a.s. stralen ze werkelijk van oor tot oor. Dat is logisch, alle voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels immers achter de rug. Het zo dankbare werk - vrouwen begeleiden rond een zwangerschap en bevalling - kan nu écht gaan beginnen. Kim: "Vanuit onze gedeelde passie én een gezamenlijke droom hebben Femke en ik onze expertises samengevoegd. Het voelt ontzettend goed om dit met haar te kunnen gaan doen. We staan voor dezelfde visie, delen de passie voor ons vak en leggen de lat daarbij hoog. Het moet écht goed zijn, dat maakt ons een complementair en sterk duo."

Echo

Het pand in de Pauwstraat in hartje Naaldwijk is inmiddels helemaal ingericht en klaar voor gebruik. Er is onder meer een sfeervolle wachtkamer, waarin ook kleinschalige presentaties gehouden kunnen worden. Natuurlijk bevindt er zich in het pand ook een warme spreekkamer. Zelfs de mogelijkheid tot echoscopie in de prachtige echokamer ontbreekt niet. Dat laatste heeft alles te maken met de nauwe samenwerking met KèK.echo. Femke: "Verloskundige Praktijk ZOË en Kèk.echo zijn weliswaar twee zelfstandige praktijken, maar samen bieden we onder één dak de beste verloskundige zorg aan alle zwangere vrouwen in Westland. We zijn er klaar voor en hebben er allemaal echt ontzettend veel zin in."

Life-event

De droom die voor beide verloskundigen uitkomt is natuurlijk goed nieuws voor vrouwen die de wens hebben om zwanger te worden. "Wat ons onderscheidt is het kleinschalige karakter van onze praktijk", zegt Kim. "We willen het echt intiem houden, zodat we voldoende oprechte, persoonlijke en liefdevolle aandacht kunnen besteden aan onze cliënten. Dat is ontzettend belangrijk." Femke: "We zijn er vanaf het moment dat de kinderwens ontstaat tot en met de kraamperiode. Ook verzorgen we 's avonds en in het weekend spreekuren en kan je bij ons terecht voor anticonceptie. We willen daarbij benadrukken dat de transitie naar het ouderschap in meerdere opzichten echt een life-event is. Daarom staan we cliënten ook graag bij met een stukje coaching. Een heel breed aanbod in het vakgebied verloskunde dus."

ZOË

De naam Verloskundige Praktijk ZOË ontstond overigens na een dagje samen ontspannen. ZOË betekent - hoe toepasselijk - 'leven' in het Grieks. Kim: "ZOË is verder het anagram van onze slogan Zorgzaam Ondernemen met Empathie." Femke tot slot: "Zorgzaam, Ondernemen en Empathie zijn kenmerkend voor de situatie van de aanstaande ouder(s) én van ons. Wat er zo ondernemend is aan bevallen? We horen in het kraambed na een bevalling weleens dat het spreekwoordelijk 'een hele onderneming' was, ha ha. Daarom zijn we er voor alle vrouwen in Westland, voor, tijdens én na die gehele onderneming. Voel je welkom."

Verloskundige Praktijk ZOË, Pauwstraat 25, 2671 JE, Naaldwijk. Zie ook www.zoeverloskunde.nl.