Westlandse 'Aubergenius' strandt in finale

Redactie 13-10-2020
Foto: InstagramVan Duijvenbode baalt van zijn verlies in de finale.

De 's-Gravenzandse Dirk van Duijvenbode is deze week uitgegroeid tot een Westlandse legende. De 28-jarige darter wist zich te plaatsen voor de finale van het prestigieuze World Grand Prix 2020. Daar sneuvelde de Westlander in de strijd met Gerwyn Price uit Wales. Price won met 5-2. Het is uniek dat een debuterende darter op het Britse toernooi zo ver komt. De finale werd gespeeld zonder publiek.

Via Instagram laat de darter weten te balen van de finale. "Helaas kregen de zenuwen vat op me en speelde ik niet mijn beste spel. Gerwyn speelde erg goed en verdient het om de winnaar te zijn. Op dit moment ben ik erg teleurgesteld, maar ik weet zeker dat ik later deze week trots ben op wat ik in dit toernooi heb bereikt."

Van Duijvenbode, geboren in Katwijk, werkt bij Auberginekwekerij Van Onselen op de administratie. Zijn liefde voor het product steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij voert de nickname 'Aubergenius' en na het behalen van de finale spoorde hij iedereen aan om aubergines te eten.