Drie commerciële coronasneltest-locaties geopend

Redactie 23-10-2020
Foto: JC Gellidon

Vanaf deze week kunnen Westlanders op drie commerciële locaties een sneltest op corona laten afnemen. Zaterdag 24 oktober opende een coronasnelteststraat aan de Grote Waard 27 in Honselersdijk, maandag de 26e opende een locatie aan de Verdilaan 3B in Naaldwijk en vrijdag opent een locatie op het terrein van FC 's-Gravenzande.
Een test in Honselersdijk kost 120 euro en de uitslag is binnen vijftien minuten bekend. Meer informatie inwinnen of een afspraak maken kan via www.coronasneltestwestland.nl. In Naaldwijk kost een sneltest 97,50 euro. De uitslag is daar binnen een uur bekend. Meer informatie vinden of een afspraak maken kan via www.coronatestwestland.nl. In 's-Gravenzande is men 80 euro kwijt voor een sneltest en krijgt men na 20 minuten de uitslag. Zie www.coronatestsgravenzande.nl. De aanbieders geven aan dat de sneltest vooral voor werkgevers handig kan zijn.
De sneltestlocaties werken met de Abbott Covid-19 antigeentest. Deze test is officieel goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is sneller dan de gratis PCR-test die de GGD gebruikt, maar wel minder nauwkeurig. Het RIVM schrijft daar op 7 oktober over: "Een positieve testuitslag geeft aan dat iemand het virus heeft en doorgaans in zodanige hoeveelheden dat de persoon op dat moment besmettelijk is. De gevoeligheid van de test scoort daar goed op. Maar bij een negatieve testuitslag, mist de test bijvoorbeeld ook mensen die het virus eigenlijk wel hebben, maar nog besmettelijk moeten worden. Afhankelijk van de redenen waarom iemand getest is, zal dan bijvoorbeeld besloten kunnen worden om de test na een aantal dagen te herhalen."
Wie positief test moet vervolgens contact opnemen met de GGD.