Sint komt alleen op televisie aan in Maassluis

Redactie 29-10-2020
Foto: Victor KappelhofDe opnames voor de film 'Welkom Sinterklaas in Maassluis' hebben de afgelopen tijd plaatsgevonden.

Door de oplopende coronabesmettingen in de regio en de daarvoor aangescherpte maatregelen, is het niet mogelijk om de optocht van Sinterklaas op 14 november door Maassluis te laten gaan.

Deze optocht stond gepland direct na de uitzending van de film die Stichting De Rode Mijter Company, in samenwerking met de WOS, heeft gemaakt. Dit jaar zal de Sint dus alleen op televisie aankomen in Maassluis.

Onwijs jammer

"Als je alles van tevoren zou weten, zou het een hoop tijd en geregel hebben gescheeld", verzucht Anton Wesselius, voorzitter van Stichting De Rode Mijter Company. "Maar ja, in deze tijd is alles onzeker en niets van te voren te plannen, dat blijkt maar weer. Uiteraard vinden we het onwijs jammer dat de optocht niet door kan gaan, we waren er helemaal klaar voor. We begrijpen echter waarom dit besluit is genomen en zijn daarom erg blij dat we met een vooruitziende blik hebben ingezet op het maken van de film. Op deze manier komt Sinterklaas toch aan, specifiek in Maassluis, en kan het grote kinderfeest toch van start."

Sinterklaasfeest

'Welkom Sinterklaas in Maassluis' is de titel van de film die op 14 november om 10.00 uur wordt uitgezonden bij de WOS. De film is bedacht, geschreven en gespeeld door de vrijwilligers van De Rode Mijter Company. Een geheel eigen productie waar het bestuur van de stichting trots op is. De film speelt in de hele stad af, ook met medewerking van veel bedrijven, instellingen en stichtingen. Het bestuur is een ieder zeer erkentelijk voor de hulp en de vele vrije tijd die in de film is gestoken. De hele berg snoepgoed, om een paar duizend kinderhandjes in Maassluis mee te vullen, wordt nu in overleg met de basisscholen daar afgeleverd om op deze manier toch een Sinterklaasgebaar te maken naar de kinderen.

Sinterklaas en zijn Pieten wensen iedereen een heel gezellige tijd toe en ze hopen dat iedereen zal genieten van hun belevenissen in Maassluis op televisie.