Sinterklaas roept kinderen op schoentje te zetten in Naaldwijk

Redactie 13-11-2020

Tot en met vrijdag 27 november kunnen kinderen hun schoentje zetten in het centrum van Naaldwijk. De Sint en zijn Pieten vullen de schoentjes in de nacht van 27 op 28 november met een kleine verrassing.

De Pieten hebben lang na moeten denken hoe de kinderen van Naaldwijk en omstreken alsnog op een veilige, corona-proof manier te verrassen. Dat is gelukt. Sinterklaas verblijft dit jaar in Hotel Restaurant Inn Naeldwyk en voert vanuit daar zijn werkzaamheden uit.

Kinderen kunnen tot en met 27 november een oud schoentje meenemen en voorzien van een naamkaartje in de stelling zetten in het lege winkelpand naast Gerry Weber, in winkelcentrum De Tuinen. Het is de bedoeling dat ouders dan buiten het pand blijven wachten, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Op zaterdag 28 november kunnen de kinderen vol verwachting het schoentje weer ophalen. Brave kinderen worden - zoals we van de Goedheiligman gewend zijn - beloond met een kleine verrassing in de schoen. Ook bij het ophalen, benadrukt Veiligheidspiet, worden ouders gevraagd buiten het pand te blijven en elkaar de ruimte te geven.

Sinterklaas heeft al door laten schemeren dat zijn Grote Boek vol staat met brave kinderen uit De Glazen Stad. Er is dan ook voldoende snoepgoed meegekomen vanuit Spanje om zoveel mogelijk kinderen, ondanks alle maatregelen, alsnog een mooi Sinterklaasfeest mee te geven dit jaar.