Bewoners houden hart vast om racend verkeer

Redactie 25-11-2020
Foto: Stockfoto

De bewoners van de Laan van de Heilige Lambertus in Heenweg houden hun hart vast om voorbij racend verkeer. Op de weg die Maasdijk en 's-Gravenzande met elkaar verbindt, geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer. Volgens bewoners wordt er dagelijks veel te hard gereden.

Automobilisten en motorrijders zien de bochtige weg als een racebaan. Ook op de plekken waar het zicht minimaal is, overschrijden ze de limiet, zegt een bewoonster die dinsdag kwam inspreken in de commissie Ruimte.

De moeder van drie vindt het gevaarlijk de weg over te steken. Niet alleen wordt er te hard gereden, weggebruikers gebruiken de andere weghelft in de bochten om hun hoge snelheid maar vast te houden. Bestuurders van tractorcombinaties overtreden de snelheidslimiet eveneens, meldt zij. Wandelaars en fietsers maken ook gebruik van de weg. In combinatie met het voorbij denderende verkeer levert dat eveneens risico's op, constateren de aanwonenden. De bewoners vragen om snelheidsbeperkende maatregelen om ongelukken te voorkomen.

Verkeerswethouder Pieter Varekamp (VVD) gaat met de politie bespreken of er snelheidsmetingen kunnen worden verricht. Ook worden er wellicht borden geplaatst waarop de maximumsnelheid wordt aangegeven.