Donker begin 2021 voor Freight Line Europe

Redactie 05-01-2021
De huidige situatie.
Foto: Freight Line Europe

Voor Chris Hans van der Hout is het nieuwe jaar pikkedonker begonnen. De directeur van transportbedrijf Freight Line Europe in Maasdijk heeft vlak na de jaarwisseling de lichtmasten van het parkeerdek moeten verwijderen. Deed hij dat niet voor 4 januari, dan kreeg hij een dwangsom van 20.000 euro. De masten zijn inmiddels 'naar het oud vuil gebracht', maar de kwestie zit Van der Hout nog altijd hoog. De nieuwe, donkere, situatie op het parkeerdek volgens hem gevaarlijk. Hij staat daarin niet alleen, zegt hij. "De politie is hier gisteren langsgeweest en spreekt van onverantwoordelijk gedrag van de gemeente dat in strijd is met de veiligheid van de werknemers. Het lokt vandalisme en brandstichting uit en ontmoetingen waar wij als bedrijf niet op zitten te wachten", schrijft Van der Hout. "Dit is voor niemand te bevatten en uit te leggen."

Ook steekt het Van der Hout dat buren op hetzelfde terrein hun verlichting wel mogen behouden. Zowel de lichtmasten van Fright Line als die van andere bedrijven zijn zonder vergunning geplaatst. Het verschil is dat er over de masten van het transportbedrijf is geklaagd, waardoor de gemeente verplicht is om te onderzoeken of er regels worden overtreden. Dat bleek het geval, waardoor de gemeente genoodzaakt was te handhaven.

Eerder werd het bedrijf al op te vingers getikt wegens geluidsoverlast. Het verweer van het bedrijf was destijds dat de geluidsproductie deels ook afkomstig kan zijn van bedrijven en voertuigen die niets met Freight Line te maken hebben. Burgemeester Arends gaf toen echter aan dat de Omgevingsdienst Haaglanden overschrijdingen vastgesteld die aanwijsbaar konden worden toegeschreven aan Freight Line. Een geluidswal had deze overlast moeten verhelpen, maar die is uit de plannen geschreven.

Zie hieronder een foto van de situatie voordat de lichtmasten werden verwijderd.Fotoalbum