Westlandse valentijnsrozen voor Team Westland

Redactie 30-01-2021
Foto: YoutubeMarco en Annelies Jansen hopen veel rozen te verkopen voor het goede doel.

Nog even en het is weer Valentijnsdag. Nu is het natuurlijk leuk om je geliefde een mooi geschenk te geven, maar hoeveel leuker is het om tegelijk iets te doen voor het goede doel? Bevriende koppels Marco en Annelies Jansen en Joyce Verbeek en Matthijs van Staalduinen bieden alle Westlanders nu die kans.

Zij doen al een aantal jaar mee met Team Westland. "We hadden grote plannen 2020",vertelt Matthijs van Staalduinen. "Marco kreeg in december 2019 te maken met kanker. Gelukkig kon hij goed behandeld worden en is hij nu 'schoon', maar het heeft ons als vriendengroep wel extra gemotiveerd om de Tourmalet op te gaan. Helaas kon dat vorig jaar niet, maar we hopen in oktober van dit jaar wel weer te kunnen fietsen en wandelen."

Maar, hoe zamel je geld in in een tijd waarin weinig kan en nog minder mag? "We kwamen eigenlijk al heel snel bij Valentijnsdag terecht. Naast dat het de dag van de liefde is, willen wij het ook uitroepen als dag van waardering. Zeker in deze tijd is het goed om je waardering voor een ander te laten blijken!"

Het contact met een rozenkweker was snel gelegd. "Een Westlandse kweker levert ons prachtige rozen die wij gaan verkopen voor het goede doel. Bestellen gaat heel gemakkelijk via de link tinyurl.com/twrozen. Afhalen kan vervolgens geheel coronaproof op 13 februari. We richten daarvoor drie locaties in, in 's-Gravenzande, De Lier en Honselersdijk. Ook kunnen we de rozen thuisbezorgen op 14 februari. Maar dan natuurlijk wel voor een extra bijdrage aan het goede doel. Bedrijven of clubs die een grotere groep willen waarderen kunnen contact opnemen voor de mogelijkheden via valentijnsactieteamwestland@gmail.com."

De rozenactie wordt vanaf afgelopen weekend ondersteund door een promotiefilmpje. Deze is te zien op www.youtube.com/watch?v=BT1va34-TNE.

"We hopen dat er veel vraag naar is", gaat Matthijs verder. "Alles dat we ophalen komt uiteindelijk terecht bij het goede doel, want daar gaat het ons natuurlijk om.