West Media wint A.M. Banda-prijs

Redactie 16-03-2021
Foto: Rob VoogdVan links naar rechts: Henk van Zanten (NNP), Rick de Vroom (commercieel directeur Uitgeverij West Media), Monique van der Ende (Uitgeverij West Media) en Roy Keller (voorzitter NNP).

Uitgeverij West Media, uitgever van onder meer deze krant, heeft de A.M. Banda-prijs gewonnen. Deze prijs reikt de NNP (Nederlandse Nieuwsblad Pers) ieder jaar uit voor het beste commerciële initiatief onder haar aangesloten uitgevers. West Media viel in de prijzen met de carrièrekrant die zij ieder kwartaal uitgeeft in samenwerking met WestlandseBanen.nl. In die speciale bijlage bij Het Hele Westland kunnen bedrijven uit de regio zich presenteren aan werkzoekenden door middel van advertorials en advertenties.

Commercieel directeur Rick de Vroom is blij met de prijs: "De carrièrekrant is één van onze meest succesvolle uitgaven waarin al onze krachten samen komen. Het is een superlokaal product dat we in goede samenwerking met onze partners in de markt weten te zetten. Het is een moderne, crossmediale manier om werkgevers en werknemers bij elkaar te brengen. De inventiviteit en het harde werken van onze mensen is hierin bepalend. Het is prachtig om dat bekroond te zien worden."

De jury, bestaande uit Dies van 't Leven, Remko Poggenplaas en Ted Hobma, was lovend over de uitgave: "Een heel oud idee is afgestoft en op een nieuwe manier gepresenteerd", had de jury oog voor het multimedia aspect. De krant werd namelijk verpakt in een speciale uitgave, in combinatie met de site Westlandsebanen.nl. "Prachtig gepresenteerd en ook qua omzet een groot succes."

De NNP is de landelijke organisatie van lokale nieuwsmedia waarbij zo'n 40 uitgeverijen zijn aangesloten. De A.M. Banda-prijs is één van de prijzen die jaarlijks uitgereikt die zijn bedoeld ter onderstreping van het vaak hoge niveau van de lokale nieuwsmedia in zal zijn facetten. Normaal gezien worden de prijzen uitgereikt op de NNP-dag. Deze kon dit jaar niet doorgaan. Vandaar dat de prijzen en nominaties recent coronaproof bij de uitgeverijen werden uitgereikt.