Crisis- en herstelteam om coronaschade te repareren

Redactie 17-03-2021
Foto: Stock

Westland krijgt een coronacrisis- en herstelteam. Dat gaat het gemeentebestuur ondersteunen bij het vinden van oplossingen voor problemen die zijn ontstaan door de coronamaatregelen. Daarvoor is een motie bijna raadsbreed ingediend en dinsdagavond 16 maart unaniem aangenomen.

Het crisis- en herstel team moet het college adviseren over het herstel van de lokale economie, het collectief welzijn en de leefomgeving. Burgemeester Bouke Arends wijst op de duur van de crisis en ook op de continue wijzigingen in de aanpak ervan. Hij omschrijft deze als 'een enorme uitdaging' en ziet er wel wat in om juist mensen van buiten instanties een adviserende rol te geven. Het team wordt geen nieuwe schakel in het geheel, maar een pure ondersteuner, legt hij uit. Daarmee was ook Gemeente Belang Westland om. Deze fractie had de motie als enige niet mee ingediend, maar heeft wel voor uitvoering ervan ingestemd.

De lokale cultuur en economie, maar ook jongeren zijn hard getroffen door de maatregelen.

Het herstelteam moet het college helpen bij het herstel van de klappen die hard zijn aangekomen. Belangenvertegenwoordigers uit het MKB en andere relevante sectoren zoals sociale partners en de culturele sector worden uitgenodigd deel te nemen aan dit crisis- en herstel team.