Livestreamverbinding in aula's begraafplaatsen voortgezet

Redactie 17-03-2021
Foto: Stockfoto

Wethouder Leen Snijders (ChristenUnie/SGP) gaat de mogelijkheden voor een live streamverbinding in alle aula's van Westland verder onderzoeken. Dat heeft hij dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering toegezegd. Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig heeft zijn 'live stream-motie' daarop ingetrokken.

WV vindt dat alle aula's op Westlandse begraafplaatsen over live stream moet beschikken, omdat de coronamaatregelen maar een beperkt aantal bezoekers per begrafenis toestaan. Duijsens opperde nog deze verbinding te financieren met geld uit de 'coronapot'; geld dat kan worden gebruikt om problemen die ontstaan door de restricties op te lossen. De WV-fractievoorzitter zei dat aan Snijders die al had uitgezocht dat een livestreamverbinding tussen de vijf- en tienduizend euro per aula kost. De wethouder zei dat hij daarvoor nog geen dekking had gevonden.

D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland kwam met het idee Snijders zijn speurtocht naar een oplossing te laten voortzetten en hem volgende maand het resultaat te laten presenteren. "Schrappen wij een project, dan kunnen wij de livestreamverbinding twee keer betalen,'' merkte Hofland nuchter op. Zodra het geld is gevonden, moet Westland de verbindingen gewoon realiseren, zo stelde hij.

Snijders gaat verder met zijn onderzoek naar een oplossing, Duijsens heeft zijn motie aangehouden in de hoop dat er voor de pandemie voorbij is ook in Westlandse aula's een livestreamverbinding is.