Wouter van der Voort Groene Camera Natuurfotografietalent 2021

Redactie 23-03-2021
Foto: Priv\u00e9Wouter van der Voort met zijn winnende foto.

Toen Wouter van der Voort (17) uit Honselersdijk vorig jaar hoorde dat er een vinvis aangespoeld was in Ter Heijde aarzelde hij geen moment. Hij pakte zijn camera en fietste naar het strand. Het was nog niet druk en hij had alle tijd om het grote dier van dichtbij te bekijken en te fotograferen.

Eén van deze foto's stuurde hij naar De Groene Camera. Dit is een fotowedstrijd voor natuurfotografen in Nederland en België. Ruim 7000 foto's werden dit jaar ingestuurd en beoordeeld in verschillende categorieën.

De zevenkoppige jury was vol lof over Wouters inzending: "In eerste instantie lijkt het wel Street-Art. De baleinen van de vinvis vormen de basis van een stevig gekozen compositie waarbij de lijnwerking van de curve ons meeneemt naar het ene oog. De rode kleuraccenten zorgen voor een abstracte touch. Als je met zo'n statement je handtekening neer kunt zetten in fotografieland, dan ben je terecht de winnaar van de categorie Jongeren tot 18 jaar."

Afgelopen zaterdag werd Wouter telefonisch geïnterviewd tijdens de prijsuitreiking toen hij te horen kreeg dat hij de eerste prijs had gewonnen en hiermee de titel 'Natuurfototalent Van Het Jaar 2021' kreeg. Wouter wint een bokaal en een waarde cheque om hiermee zijn fotografiehobby verder uit te breiden. Ook wordt zijn foto geplaatst in het magazine Natuurfotografie en zal de foto vanaf september te zien zijn in het Museon in Den Haag. Meer werk van Wouter is te zien op zij Instagram account: @outdoorphotographing.