Thomas Frankhuizen van Moofe: 'Niets mooier dan ondernemers verder te helpen'

Redactie 03-04-2021
Foto: Rolf van Koppen FotografieThomas Frankhuizen trekt graag samen met ondernemers op.

Met de oprichting eind 2020 van zijn eigen bedrijf Moofe kwam voor Thomas Frankhuizen (36) een droom uit. Na jarenlang voor Rabobank tegenóver honderden ondernemers te hebben gezeten, zit hij nu náást hen. De Naaldwijker trekt graag samen op met bedrijven die uitdagingen op het gebied van organisatieontwikkeling en strategie niet uit de weg gaan.

Veel ondernemers en bedrijven krijgen er op een bepaald moment mee te maken: na de start groeit je bedrijf en komen er dingen op je pad waarbij je niet meer in je kracht staat. Is dit nu waar je ondernemer voor geworden bent? Het goede gevoel verdwijnt. Spanningen op de werkvloer, bijvoorbeeld over de te volgen koers. Welke kant willen we met elkaar op en hoe gaan we daar dan komen? Het zijn voor Frankhuizen bekende issues, die hij al honderden keren in zijn carrière voorbij heeft zien komen, maar die toch telkens weer uniek zijn.

Toegevoegde waarde

Frankhuizen: "Ik heb als adviseur zakelijke dienstverlening voor Rabobank heel veel ervaring opgedaan bij het begeleiden van bedrijven op het gebied van Financiën, Organisatie en Strategie. Het was fascinerend, leerzaam en interessant tegelijk om al die ondernemers te mogen spreken en om ze verder te mogen helpen. De laatste jaren bekroop mij steeds meer het gevoel dat ik het erg leuk zou vinden om meer náást ze te gaan zitten in plaats van tegenover hen. Dat betekende dat ik mijn eigen bedrijf op moest richten. Dat heb ik vorig jaar gedaan, in de overtuiging dat ik echt van toegevoegde waarde kan zijn voor de ondernemers met wie ik werk. Dat is het geval, zo merk ik nu al."

Uitdagingen

Frankhuizen is daarbij niet de man die de situatie binnen het bedrijf inventariseert, de vinger misschien wel op de zere plek legt, een rapport schrijft en weer uit zicht verdwijnt. "Integendeel," verzekert hij. "Ik onderscheid mij doordat ik ook tijdens het uitvoerende traject de vinger aan de pols houd. Regelmatig kom ik langs bij de onderneming om te zien wat er is gebeurd. Wat zijn de vorderingen, waar blijft er iets liggen? Dat bespreken we met elkaar. Zo'n traject is overigens niet alleen maar hard werken en serieus zijn. Inspanning en ontspanning gaan hand in hand. Die combinatie maakt dat managers en medewerkers er vaak naar uitkijken om met elkaar zo'n project aan te gaan. Met uiteindelijk natuurlijk als doel: een toekomstbestendige organisatie, die zo flexibel en succesvol mogelijk omgaat met de veranderingen en uitdagingen die er nu eenmaal op iedere, zeker groeiende onderneming afkomen."

[KADER]

Even sparren? Thomas komt graag langs!

Een kop koffie drinken met Thomas over de uitdagingen binnen uw organisatie? Bel met 06-12975715 en Thomas komt binnenkort (met een toepasselijk presentje!) bij u langs voor een (pro deo) sparringsessie. Zie ook www.moofe.nl.